Eveniment

RTC reduce salariile si numarul angajatilor

RTC reduce salariile si numarul angajatilor

Octavian Radu, presedintele RTC

19.01.2009, 18:46 74

RTC Holding va reduce numarul angajatilor si salariile, pe fondul scaderii veniturilor firmelor din grup, aceasta fiind una din masurile care vor fi aplicate pentru diminuarea costurilor, a declarat ieri presedintele RTC Holding, Octavian Radu.

"Ca urmare a scaderii veniturilor, facem eforturi sustinute de reducere corespunzatoare a costurilor. Acestea includ atat reducerea numarului de angajati, cat si a salariilor. Dorinta noastra este sa fie cat mai putin afectati. Nu putem vorbi despre un numar la ora actuala, fiind vorba despre un proces continuu", a afirmat Radu.
Grupul de firme RTC numara in prezent aproximativ 5.000 de angajati. Infiintat de omul de afaceri Octavian Radu in 1990, grupul RTC cuprinde companii cu activitati grupate in opt divizii.
Diviziile RTC sunt Diverta (retail de carte, muzica/film, IT si papetarie), Proffice (distributie de produse pentru birou si IT), Rafar (retail haine, incaltaminte si cosmetice in franciza), Rimobi (dezvoltari si proprietati imobiliare), Flaro (productie subansamble de plastic, mobilier si produse de birou), TCE (cargo, curierat si logistica), Sistec (dezvoltare software) si Sebra (divizia de francize in domeniul ospitalitatii).
Octavian Radu este unul dintre cei mai importanti antreprenori locali pe segmentul fashion, el detinand 20 de magazine cu vanzari de 14 milioane de euro anul trecut. Investitiile pentru cele 12 branduri pe care le-a adus pe piata romaneasca au ajuns la sfarsitul lui 2008 la 7 milioane de euro.
La finele anului trecut, omul de afaceri a intrat pe piata cafenelelor cu brandul Cup & Cino pe care l-a extins si in Republica Moldova.
Compania Sistec, integratorul si furnizorul de servicii IT din grupul RTC Holding, anticipa anul trecut un avans de 10-15% al cifrei de afaceri in 2009, fata de cele zece milioane de euro din 2008. Compania a abandonat anul trecut planurile de a cumpara o firma in Republica Moldova.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO