Eveniment

Salariile funcţionarilor publici au continuat să crească şi în luna mai

05.07.2010, 11:07 15

Salariile din administraţia publică au crescut cu 0,35% în lunamai faţă de aprilie, ajungând la un nivel mediu de 2.829 de lei,potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Naţional deStatistică.

Faţă de perioada similară a anului trecut, când valoarea medieera de 2.033 de lei net, salariile din administraţie au înregistrato scădere uşoară, de aproape 0,6%. Salariile funcţionarilor publiciau crescut constant din luna martie a acesui an, pe fondulacordării în unele instituţii a primelor ocazionale (prime devacanţă) şi a unor bonusuri. Cu toate acestea, Guvernul a anunţatmăsuri de reducere de costuri în sectorul public încă de laînceputul anului, când a suspendat acordarea de tichete de masă saude vacanţă pentru cei 1,36 milioane de bugetari sau plata orelorsuplimentare.

La polul opus au stat salariile din învăţământ, care au scăzutcu 2,4% în mai faţă de aprilie, din cauza grevelor care au avut locîn învăţământ de la începutul anului, din cauza reducerii salarilorprofesorilor şi a adoptării legii educaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO