Eveniment

Sase pe un loc de practica in 70 de firme

26.05.2008, 19:03 22

Peste 3.000 de studenti s-au inscris pentru a participa la stagiile de practica oferite de 70 de companii pe timpul vacantelor, in cadrul programului Start Internship Romania. In conditiile in care firmele participante ofera, in medie, cate sapte stagii, concurenta pentru un loc in acest program a ajuns la sase pe un loc.
Candidatii au avut posibilitatea de a se intalni cu angajatorii la finele saptamanii trecute cand a avut loc Targul de stagii de practica Internship Fair 2008. Cei mai interesati
s-au dovedit studentii de la ASE si cei de la Universitatea Politehnica Bucuresti.
Prima parte a programului, organizata vara aceasta, va fi doar un pilot si se va limita la studentii bucuresteni. Printre companiile care ofera stagii pentru studenti se numara Hewlett-Packard, Oracle, Coca-Cola Hellenic, Salans, Unilever, Citybank, IBM, Alcatel, Altex, A&D Pharma, BRD, Carrefour sau Carpatcement.
"Un astfel de stagiu de practica are avantajul de a crea o trecere rapida si eficienta de la zona universitara la zona business", a spus Sorin Mandrutescu, director general al Oracle Romania, citat de Mediafax.
La randul sau, Razvan Orasanu, consilier al premierului Calin Popescu-Tariceanu, a apreciat ca un pas important in lansarea acestui program a fost sublinierea diferentei dintre "internship" si "practica".
In internship studentii se vor ocupa, alaturi de un mentor din cadrul companiei, de un proiect pe care il vor prezenta la sfarsitul stagiului si pe baza caruia vor primi o evaluare. Daca se vor dovedi eficienti, ei au sansa de a primi un job in firma respectiva. Programul Start Internship Romania a fost initiat de guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO