Eveniment

Scaderea vanzarilor Wal-Mart - semnal de alarma pentru economia americana

30.11.2004, 00:00 16



Ingrijorarile cu privire la durabilitatea refacerii economiei americane par sa fie fondate, dupa ce compania Wal-Mart, care este o emblema a sectorului de retail din SUA, a anuntat o crestere a vanzarilor de doar 0,7% in ultimul an, scrie Financial Times.



Cel mai mare retailer din lume estimase o crestere de doua pana la patru procente cu doar 10 zile in urma. Insa Wal-Mart si-a redus estimarile sambata, dupa ce a inregistrat vanzari dezamagitoare in "Vinerea neagra", ziua de dupa Thanksgiving (Ziua Recunostintei), denumita astfel deoarece marcheaza inceputul sezonului sarbatorilor de iarna. Vanzarile din aceasta zi sunt un indicator pentru vanzarile din perioada sarbatorilor, care reprezinta, de obicei, un sfert din totalul vanzarilor anuale.



Wal-Mart a declarat ca vanzarile retelei au scazut sub nivelul propus in ultima saptamana din noiembrie. Daca situatia de la Wal-Mart se repeta si la alte companii de retail, acest lucru ar fi un semnal de alarma pentru durabilitatea cresterii economice din SUA. Diminuarea apetitului pentru cumparaturi al consumatorilor americani ar putea incetini economia Statelor Unite. Aceasta tendinta se adauga recentelor temeri in legatura cu deprecierea monedei americane, care ar putea frana exporturile catre SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO