Eveniment

Se pregătesc de război? Preşedintele chinez îndeamnă Forţele Navale chineze să fie pregătite de confruntări armate

Se pregătesc de război? Preşedintele chinez îndeamnă Forţele Navale chineze să fie pregătite de confruntări armate

Autor: Mediafax

06.12.2011, 17:22 6494

Preşedintele chinez, Hu Jintao, a îndemnat marţi Forţele Navale să fie pregătite de confruntări armate şi să continue modernizarea pentru a garanta securitatea naţională a Chinei, informează agenţia de presă China Nouă, citată de AFP.

Preşedintele Hu a îndemnat Forţele Navale să "accelereze modernizarea" şi să "înceapă pregătiri intensive pentru confruntarea militară", pentru a " garanta securitatea naţională şi pacea mondială", raportează agenţia oficială, în timp ce ambiţiile maritime ale Chinei stârnesc preocuparea Statelor Unite.

Hu Jintao a făcut aceste declaraţii în faţa membrilor Comisiei Militare Centrale, pe care o conduce, şi în prezenţa potenţialului succesor la conducerea ţării, vicepreşedintele Xi Jinping.

Armata chineză anunţase că va efectua la sfârşitul lunii noiembrie manevre navale în "vestul Oceanului Pacific", într-un context de tensiuni accentuate din cauza disputelor teritoriale cu vecinii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO