Eveniment

Şef ISU Braşov:Incendiul a fost stins,5 din cele 11 persoane aflate în clădire au ieşit nevătămate

Şef ISU Braşov:Incendiul a fost stins,5 din cele 11...

Autor: Mihaela Gradinaru

05.11.2015, 22:05 1625

Stelian Rechiţean, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, a declarat, joi seară, că în momenntul producerii exploziei de la fabrica de pâine Vel Pitar, în corpul de clădire unde a avut loc deflagraţia se aflau în total 11 persoane, una dintre acestea nefiind angajat al unităţii de panificaţie, ci venit din exterior cu treabă, cel mai probabil pentru a lua făină, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, dintre cei 11 oameni aflaţi în clădire, cinci au fost răniţi, fiind preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean Braşov, cinci au scăpat nevătămaţi, iar unul a căzut într-un buncăr de făină adânc de 15 metri.

Rechiţean a spus că, la ora actuală, incendiul a fost stins şi că pompierii intervin pentru scoaterea persoanei prinse sub dărâmături, aceasta comunicând cu salvatorii.

"În acest moment, incendiul a fost stins, nu mai există pericol de extindere. Situaţia este sub control", a spus Rechiţean.

Şeful ISU Braşov a precizat că doi dintre cei cinci răniţi sunt în stare mai gravă, fiind duşi la Secţia de Terapie Intensivă a spitalului, adăugând însă că toţi sunt conştienţi.

Potrivit sursei citate, la locul exploziei s-a intervenit cu 12 autospeciale cu apă şi spumă şi cu 12 ambulanţe şi SMURD, pe plan local. El a mai spus că a fost instituit planul roşu în condiţiile în care erau mai mult de zece persoane implicate în acest caz.

Stelian Rechiţean a declarat că deocamdată nu se cunosc cauzele deflagraţiei, dar s-a format o echipă operativă care le va cerceta.

Clădirea unde s-a produs explozia are cinci etaje şi a fost afectată parţial în urma deflagraţiei.

La faţa locului se află primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, şi prefectul judeţului Braşov, Mihai Mohaci.

Explozia, urmată de incendiu, s-a produs la fabrica de pâine Vel Pitar, situată în apropierea Stadionului Tineretului din Braşov, cu câteva minute înainte de finalul meciului FC Braşov - CSM Râmnicu Vâlcea din Liga a II-a de fotbal. Flăcările uriaşe au fost surprinse în direct de camerele video de la Stadionul Tineretului din Braşov.

În urma exploziei, foarte multe cioburi s-au împrăştiat în curţile locuinţelor aflate în apropierea clădirii unde a avut loc deflagraţia.

Angajaţii fabricii de pâine unde s-a produs explozia erau în schimbul al doilea.

Explozia de la Braşov are loc la mai puţin de o săptămână de la incendiul din Clubul Colectiv din Capitală, în urma căruia 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte aproximativ 200 au fost rănite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO