Eveniment

Show aeronautic pe Lacul Morii din Capitală

Show aeronautic pe Lacul Morii din Capitală

Autor: Claudiu Surmei

03.09.2016, 14:48 78

Spectacolul aviatic s-a desfăşurat pe parcursul a trei ore. În cadrul evenimentului, Ministerul Apărării Naţionale a fost reprezentat în demonstraţia aeriană de o aeronavă de transport C-27J Spartan şi de un elicopter IAR-330 Puma din dotarea Bazei 90 Transport Aerian. La eveniment a participat şi multiplul campion mondial de acrobaţie aeriană Jurgis Kairys, atât cu o demonstraţie solo, cât şi alături de Iacării Acrobaţi.

"Am adus nepotul să vadă avioanele şi elicopterele, pentru că îi plac foarte mult. L-am mai dus şi la alte reprezentaţii şi de atunci mă întreabă întruna când mergem să mai vedem avioanele. E plăcut să ne petrecem ziua de sâmbătă aici, e un eveniment interesant", a declarat Maria Radu, unul dintre spectatori.

În paralel, în Parcul Crângaşi a fost organizată o expoziţie şi demonstraţii ale militarilor. În cadrul expoziţiei, Forţele aeriene au participat cu un elicopter IAR-330 Puma echipat pentru misiuni de evacuare medicală. Forţele terestre ale armatei au participat cu echipamente şi tehnică de luptă specifice vânătorilor de munte, cercetaşilor, geniştilor şi transmisioniştilor, fiind prezentate procedee de escaladare şi traversare cu ajutorul funicularului, exerciţii demonstrative de intervenţie pentru detectarea unor materiale explozive, precum şi tehnici de supravieţuire specifice cercetaşilor.

"Îmi place tehnica militară, îmi plac echipamentele militare. La muzeu nu poţi să atingi exponatele, aici ne lasă să ne urcam în vehicule, să ne uităm la arme, e deosebit, mai mult decât mă aşteptam. M-a impresionat staţia radio vehiculară. O să mai vin la astfel de evenimente", spune Alin, un tânăr din Capitală.

"E o zi frumoasă să ieşi la plimbare, noi nici nu am auzit de eveniment, aşa că e un bonus pentru noi. O să stăm până la final. Mie îmi plac demonstraţiile cu avioane şi elicoptere, dar dacă îl intrebaţi pe copil, cred că i-au plăcut armele militarilor şi, mai ales, câinele care depistează explozibil. Nu mai plecă de acolo", susţine un alt spectator.

Spectacolul a fost organizat de Asociaţia Aeronautică Română şi Primăria sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, evenimentele din Parcul Crângaşi fiind în desfăşurare până la ora 20.30

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO