Eveniment

Simona Halep a câştigat primul meci la Turneul Campioanelor

Simona Halep a câştigat primul meci la Turneul...

Autor: Claudiu Giurgea

23.10.2017, 17:04 145

În primul set, cele două sportive şi-au câştigat serviciul până la scorul de 2-2. A fost momentul când Simona Halep a câştigat pentru prima dată pe serviciul adversarei, însă Garcia a făcut imediat re-breakul. La 4-3 pentru Caroline Garcia, Simona Halep i-a cerut ajutorul lui Darren Cahill iar rezultatele s-au văzut imediat. "Nu mai ceda puncte uşor", i-a spus antrenorul australian, iar sportiva din Constanţa a câştigat 3 game-uri consecutive şi s-a impus cu 6-4 în primul set.

Setul secund a început cu un game câştigat de Caroline Garcia, însă Halep a servit excelent şi a egalat situaţia. Românca a făcut imediat şi primul break din setul secund, profitând şi de serviciul slab al adversarei. Simona Halep a făcut 4-1 în setul secund după ce a câştigat două game-uri consecutive, revenind de la 40-0 pentru Garcia. Până la final, halep a mai cedat doar un singur game. S-a terminat 6-4,6-2 pentru sportiva din România, care o va întâlni în meciul următor pe Caroline Wozniacki.

Halep avea nevoie de victorie pentru a redeveni lider în clasamentul live al WTA, după ce Garbine Muguruza a detronat-o duminică seară. Iberica a învins-o pe Jelena Ostapenko în Grupa Albă şi a acumulat 5.885 de puncte. Cu victoria de astăzi, Simona Halep a urcat din nou pe primul loc graţie celor 250 de puncte obţinute în urma victoriei cu Caroline Garcia, ajungând la un total de 5.925. În cazul unei înfrângeri, Halep primea doar 125 de puncte.

Turneul Campioanelor, competiţie la care participă cele mai bune 8 jucătoare ale sezonului, pune la dispoziţie premii în valoare totală de 7 milioane de dolari. Simona Halep participă pentru al patrulea an consecutiv la Singapore şi nu a câştigat niciodată trofeul, fiind aproape doar în anul 2014, atunci când a cedat cu 3-6, 0-6 finala împotriva Serenei WIlliams.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO