Eveniment

SNR împrumută 130 mil. euro ca să-şi refinanţeze creditele

22.08.2010, 23:53 26

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) urmează săcontracteze un împrumut de aproximativ 130 milioane de euro pentrurefinanţarea creditelor, potrivit unei hotărâri a MinisteruluiComunicaţiilor, acţionarul unic, adoptată în a doua jumătate alunii iunie.

"Se aprobă contractarea de către SNR a unui credit deaproximativ 130 milioane de euro în scopul refinanţării creditelorexistente ale societăţii şi demararea procedurilor legale pentrucontractarea creditului", se arată într-o hotărâre a acţionaruluiunic.
Refinanţarea creditelor este parte a programului de modernizare,reorganizare şi reducere a cheltuielilor SNR, adoptat prin hotărârede guvern la începtul lunii mai.
Reorganizarea SNR urmăreşte relocarea a 700-800 de salariaţi dincei 2.000 existenţi, eficientizarea cheltuielilor cu personalul şifinanciare, precum şi aplicarea unor măsuri de reducere acosturilor operaţionale şi directe, care vor genera economii de76,78 milioane de lei până în 2012.
Deflacat, diminuarea cheltuielilor financiare va aduce operatoruluieconomii de 36,03 milioane de lei. Prin refinanţarea creditelor,managementul SNR a estimat că va obţine economii de 1,21 milioanelei până până în 2012.
Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli al SNR pentru acestan, cheltuielile operatorului cu dobânzile se ridică la 24,49milioane de lei, la care se adaugă alte cheltuieli financiare de 10milioane de lei. SNR şi-a bugetat cheltuieli pentru investiţii de251,85 milioane de lei, iar ratele aferente creditelor deinvestiţii sunt de 78,05 milioane de lei. Bugetul de investiţiieste acoperit din surse proprii - 105,58 milioane de lei şi creditebancare - 145,26 milioane de lei.
La finele anului 2009, Ministerul Comunicaţiilor a hotărâtîncheierea unui contract de credit furnizor de 33,91 milioane deeuro pentru dezvoltarea de către Omnilogic a unei reţele detransport şi acces de tip WiMAX pentru SNR.
În luna iulie a acestui an, SNR a anunţat că UniCredit Ţiriac Banka câştigat o licitaţie pentru acordarea unui credit de 10 milioanede euro, destinat achiziţionării de produse, lucrări şi serviciiauxiliare necesare realizării proiectului WiMAX.
Înfiinţată în anul 1991, prin reorganizarea şi divizarea Rom PostTelecom, SNR este principalul furnizor de servicii deradiocomunicaţii din România.
Sub brandul Radiocom, compania asigură suport de transmisii pentrutelefonia publică, reţelele de telefonie mobilă, transfer de dateşi internet.
Pentru acest an, veniturile totale ale operatorului sunt estimatela 358,7 milioane de lei, iar profitul net la 466.030 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO