Eveniment

SNTR, din nou la vanzare

18.11.2003, 00:00 26



Autoritatea pentru Privatizare va scoate la vanzare in perioada urmatoare pachetul de actiuni pe care il detine la Societatii Nationale Tutunul Romanesc (SNTR). Autoritatea a dat publicitatii ieri un anunt preliminar, in care isi exprima intentia de a lansa la vanzare SNTR impreuna cu alte doua societati: firma de proiectare, urbanism si inginerie Modern Proiect Tulcea si producatorul de hrana pentru animale Nutricora Corabia.



Publicarea anunturilor individuale pentru cele trei societati reprezinta cea de-a doua etapa a procesului de publicitate si va avea loc in perioada imediat urmatoare, cel mai probabil pana la sfarsitul lunii noiembrie. In anunturile de vanzare, APAPS va specifica modalitatea de privatizare stabilita pentru fiecare dintre cele trei societati.



SNTR are un capital social de 871,3 miliarde lei, iar APAPS detine 56,4% din actiunile companiei, restul actiunilor fiind detinute de grupul Interagro. Interagro devenit actionar majoritar al SNTR la sfarsitul anului 2001, dupa ce a semnat cu Ministerul Agriculturii un contract prin care a preluat un pachet de 52,5% din actiunile SNTR.



Un pachet de 47% din actiunile societatii a fost transferat, la inceputul anului, in proprietatea APAPS de la Administratia Domeniilor Statului, institutie aflata in subordinea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor. Participarea APAPS la capitalul social al SNTR a crescut, ulterior, ca urmare a reevaluarii unor terenuri.
miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO