Eveniment

Sorin Ovidiu Vîntu, reţinut pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă

Sorin Ovidiu Vîntu, reţinut pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă

Autor: Mediafax

20.04.2011, 20:16 55

Sorin Ovidiu Vîntu a fost reţinut pentru şantaj de procuroriiParchetului instanţei supreme, pentru că a pretins lui SebastianGhiţă 150.000 de euro.

Procurori ai Secţiei de urmărirepenală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă ÎnaltaCurte de Casaţie şi Justiţie, au dispus la data de 19 aprilie 2011începerea urmăriri penale, iar, miercuri, reţinerea inculpaţilorSorin Ovidiu Vîntu şi Ceazr Ion Ilie, pentru şantaj, informeazăMinisterul Public.

Din probele administrate până laacest moment procesual, a rezultat că, în perioada martie - aprilie2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract deconsultanţă şi management, Vîntu a pretins părţii vătămateSebastian Ghiţă suma de 150.000 euro. În situaţia neconformăriiacestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante debani.

"Actele de ameninţare şiconstrângere au fost întreprinse de inculpatul Vîntu atât personal,cât şi prin intermediul inculpatului Cezar, care la rândul său urmasă obţină un folos injust. Inculpatul Vîntu a recurs la ameninţăricu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură ainduce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-adeterminat să-şi ia măsuri de protecţie", arată sursacitată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO