Eveniment

Ştiri pe scurt - Eveniment - 6 octombrie

05.10.2010, 23:41 21

Se caută constructor pentu metroul Universitate-DrumulTaberei

Metrorex va desemna până la sfârşitul anului constructorul pentrulinia de metrou Universitate - Drumul Taberei, urmând ca linia săfie pusă în funcţiune în 2015. "În noiembrie sau decembrie vom şticei doi câştigători pentru cele două loturi ale licitaţiei pentrumagistrala V (care face legătura între Universitate şi DrumulTaberei - n.r.)", a declarat ieri directorul general al Metrorex,Gheorghe Udrişte. Proiectul, realizat din credite externe şialocaţii bugetare, este estimat la 883 mil. euro, dintre care 395mil. euro sunt asigurate printr-un împrumut acordat de BancaEuropeană de Investiţii. Tronsonul, care va uni cartierul DrumulTaberei de centrul Capitalei, va avea o lungime de 9,05 kilometrişi 14 staţii.

CJ Ilfov vrea un împrumut de 100 mil. lei pentru proiectede infrastructură
Consiliul Judeţean (CJ) Ilfov vreasă contracteze un credit de 100 de milioane de lei pentrufinanţarea unor lucrări
la drumuri judeţene, contractate prin Programul OperaţionalRegional (POR), gestionat de Ministerul Dezvoltării.
"Prin acest împrumut se va susţine finanţarea drumurilor judeţenecare au contracte de finanţare pe fonduri structurale în cadrulProgramului Operaţional
POR, axa 2", se arată într-un anunţ al instituţiei. Valoareaestimată a contractului, cu o durată de 12 luni de la dataatribuirii, este de 106,5 milioane de lei fără TVA. Termenul limităpentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 18octombrie.

Comerţul electronic cu carduri bancare a crescut în primelenouă luni cu 47,5%
Tranzacţiile online prin carduribancare au totalizat 99,6 milioane de euro în primele nouă luni, încreştere cu 47,5% faţă de perioada corespunzătoare a anului 2009,fiind procesate 1,69 milioane de tranzacţii, a declarat ieridirectorul general al companiei RomCard, Marin Mitroi. În primelenouă luni ale lui 2009 au fost înregistrate aproximativ 886.000 detranzacţii cu o valoare totală de 67,5 milioane de euro. Mitroi aestimat că piaţa de profil ar putea avea un avans de aproximativ40% în acest an, la 130 de milioane de euro, urmând să fieprocesate 2,2 milioane de tranzacţii, ceea ce reprezintă o creşterede 76% comparativ cu 2009.

Grupaj realizat din surse Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO