Eveniment

Studenţii cu vârsta până în 35 ani vor beneficia în continuare de gratuitate la transportul feroviar

Studenţii cu vârsta până în 35 ani vor beneficia în...

Autor: Roxana Din, Mediafax

31.07.2019, 18:03 1614

Studenţii de până în 35 de ani, încadraţi la forma de învăţământ cu frecvenţă vor beneficia în continuare de gratuitate la transportul feroviar intern, după ce la Ministerul Educaţiei au avut loc, miercuri, discuţii cu ministrul Ecaterina Andronescu. 

“Concluzia trasată în urma discutării acestui subiect, a fost limitarea gratuităţii la transportul feroviar pe criteriul vârstei, iar plafonul stabilit va fi cel din Legea Tineretului. Astfel, studenţii de până la 35 de ani înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă (licenţă, master, doctorat), în instituţiile de învăţământ superior acreditate, vor beneficia în continuare de gratuitate la transportul feroviar intern”, se arată in comunicatul de presa remis de Uniunea Studenţilor din România.

“Nu considerăm oportună marginalizarea studenţilor de peste 35 de ani, având în vedere faptul că România se află pe un loc codaş din punct de vedere al numărului acestora şi că impactul bugetar pentru a-i sprijini nu ar fi unul semnificativ”, se precizează în sursa citată.

Preşedintele Uniunii Studenţilor din România, George Uzun a precizat prin intermediul comunicatului că trebuie găsită o soluţie şi pentru studenţii de peste 35 de ani, aceştia putând fi susţinuţi “măcar cu o reducere de 50%”.

„Ne bucurăm că majoritatea studenţilor vor beneficia în continuare de această facilitate, însă sperăm că vom găsi o cale de a-i sprijini şi pe studenţii de peste 35 de ani. Trebuie să ţinem cont că deşi suntem liderii unei generaţii, reprezentăm interesele tuturor studenţilor din România. Considerăm că aceştia merită susţinuţi măcar cu o reducere de 50% şi vom face demersuri în acest sens”, spune preşedintele Uniunii Studenţilor din România.

Reprezentantii studenţilor au precizat şi faptul că, “pentru a tranşa subiectul privind achiziţionarea şi anularea online a biletelor de tren”, joi, va avea loc o altă întâlnire între reprezentanţii federaţiilor studenţeşti, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu şi ministrul Transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc.

“Totodată, mâine (joi, n.r) vom milita pentru o uniformizare a acestei limite de vârstă, astfel încât acest principiu să se aplice şi la Metrorex sau la transportul local unde limita pentru a beneficia de reduceri este de 26 de ani.
Apreciem deschiderea la dialog a reprezentanţilor Guvernului şi sperăm să ne asumăm împreună educaţia ca proiect de ţară şi să sprijinim comunitatea studenţească astfel încât să punem bazele unei societăţi educate!” , a conchis preşedintele Uniunii Studenţilor din România, George Uzun, prin intermediul comunicatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO