Eveniment

Studiu. Pachetul salarial, oportunităţile de dezvoltare personală şi sistemul de lucru în regim remote sunt principalii factori care ar convinge un IT-ist să accepte un job nou

Studiu. Pachetul salarial, oportunităţile de dezvoltare...

Autor: Ramona Cornea

08.05.2023, 17:00 418

♦ Cei mai mulţi dintre IT-işti spun că o creştere salarială de peste 20% i-ar putea convinge să accepte un nou loc de muncă ♦ Circa 56% dintre angajaţii din IT au spus că organizaţiile pentru care lucrează şi-au adaptat salariile la rata inflaţiei în ultimul an ♦ Aproximativ 21% dintre IT-işti au spus că se anunţă restructurări de personal în compania lor, în zona IT anul acesta.

Pachetul salarial şi de beneficii, opor­tunităţile de dezvoltare personală şi sistemul de lucru în regim remote sunt principalii factori care ar convinge un IT-ist să accepte un job nou, arată un sondaj realizat de compania de recrutare Prohuman APT şi de platforma de recrutare BestJobs.

Astfel, 46% dintre respondenţii sonda­jului au spus că beneficiile salariale reprezintă cea mai mare motivaţie în decizia de a accepta un job nou, 18% au menţionat oportunităţile de dezvoltare profesională, 15% au spus că este vorba de sistemul de muncă remote, 13% au menţionat compania angajatoare, iar 8% au spus că cea mai mare motivaţie o repre­zin­tă posibilitatea de a lucra în regim freelance.

„Nevoile şi dorinţele candidaţilor văzute cu o asemenea claritate îi ajută pe recrutori să rezolve mai eficient acest puzzle al plasării forţei de muncă IT într-o piaţă în creştere acce­lerată, atât ca dimensiune, cât şi ca cerinţe de o parte şi de cealaltă“, spune Răzvan Zglo­biu, Head of Sales and Talent Acquisition, Prohuman APT. De altfel, sondajul citat arată că IT-iştii au o atitudine deschisă în privinţa schimbărilor profesionale în anul 2023. Circa 31% dintre angajaţii din IT care au răspuns son­dajului au spus că anul 2023 este unul de schimbări pro­fesionale pentru ei într-o oare­care măsură, 23% dintre ei au spus că anul acesta este unul al schimbărilor profesionale într-o foarte mare măsură, 26% au spus că va fi în mare măsură, iar 13% că va fi un an al schimbărilor profesio­nale într-o mică măsură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO