Eveniment

Targul de vile: cumparatorii vor case cat mai mari cu bani cat mai putini

05.10.2005, 19:03 15

Cumparatorii de imobile rezidentiale isi doresc locuinte mari la preturi cat mai mici, iar acum, din cauza fenomenelor meteorologice din ultima perioada, au devenit mult mai interesati de siguranta caselor in fata inundatiilor. Acestea sunt principalele solicitari ale celor care au trecut zilele acestea pe la Targul Privat de Vile, care este deschis pana maine.

Piata imobiliara bucuresteana a devenit, in ultima vreme, locul de intersectie al mai multor tendinte, mai mult sau mai putin conturate, atat in ceea ce priveste cererea, cat si oferta.

Una dintre principalele solicitari ale consumatorului este obtinerea unei case mari, dar la un pret cat mai scazut.

"Avem o gramada de vizitatori care sunt preocupati de un singur lucru: cum pot sa cumpere o casa mare si frumoasa la un pret cat mai mic. In acest sens, de multe ori, sunt neglijate anumite aspecte calitative care ar trebui sa primeze in realizarea unei investitii pe termen lung", a declarat Rasha Boshali, directorul de marketing si vanzari al companiei Astra Concept.

Societatea intentioneaza sa construiasca 44 de vile pe o suprafata de peste 28.000 mp in comuna Corbeanca.

Preturile variaza intre 100.000 de euro si 300.000 de euro si includ atat casa, cat si terenul aferent. Suprafata locuintelor variaza intre 90 mp pana la 300 mp cu terenuri intre 300 mp si 700 mp. Deocamdata, 10 din cele 44 de vile au fost vandute.

In marea lor majoritate, proectele rezidentiale noi au un pret de vanzare ce depaseste 1.000-1.200 euro/mp construit. In cazul unor locatii deosebite (pe malul lacului, de exemplu), pretul depaseste 1.500 euro/mp construit.

Cererea este foarte segmentata pentru ca multi dintre consumatori incep sa acorde o mai mare atentie detaliilor. "Foarte multi oameni sunt preocupati de comunitatea in care se vor muta, de zona si de perspectivele de dezvoltare, dar si de calitatea constructiei", a precizat Boshali. Aceasta spune ca, in plus, din cauza fenomenelor meteorologice, atat constructorii, cat si viitorii locatari sunt din ce in ce mai preocupati de rezistenta materialelor si de sistemele de canalizare.

Pentru atingerea tuturor segmentelor de public, majoritatea constructorilor propun cartiere rezidentiale mixte, in care sunt prezente case destinate atat consumatorului de lux, cat si persoanelor cu venituri medii.

"Incercam sa ne adresam tuturor segmentelor. De aceea, cele 235 de vile din complexul nostru rezidential din zona Pipera descriu patru categorii de consumatori", declara Iuliana Ionescu, account manager in cadrul firmei Domus Stil.

Pretul vilelor construite de aceasta firma variaza intre 100.000 de euro si 270.000 de euro pentru suprafete cuprinse intre 133 mp si 275 mp. Peste 50% din case au fost vandute, iar modelul dominant este cel care este dedicat clasei medii cu o suprafata de 154 mp si o valoare de aproximativ 210.000 de euro.

Pentru segmentul de lux, oferta include apartamente complet finisate cu o suprafata care variaza intre 135 mp si 307 mp si preturi pornind de la 250.000 de euro pana la 550.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO