Eveniment

Tariceanu: Romexpo ar trebui demolat

29.10.2007, 19:00 10

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a cerut Camerei de Comert sa desfiinteze "gheretele si bojdeucile" de la intrarea in parcul expozitional Romexpo din Bucuresti, adaugand ca in mod normal acest complex ar trebui demolat cu totul.
"Complexul ar trebui ras de tot si inlocuit cu un centru modern. Romania are nevoie de un mare centru expozitional care poate aduce bani", a declarat Tariceanu cu ocazia Forumului oamenilor de afaceri din Romania si Turcia, la care a participat si premierul turc Recep Erdogan.
Anul trecut complexul Romexpo a avut o cifra de afaceri de circa 20 mil. euro, in crestere cu 22%, anuntand pentru anul in curs investitii de circa 15 mil. euro pentru constructia a doua noi pavilioane.
Romexpo este detinut de catre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIMB) si de catre Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), fiecare cu cate 35% din actiuni, restul titlurilor fiind in posesia unor persoane fizice. Printre membrii CCIMB se numara Petrom, BCR sau Mobexpert, ai caror reprezentanti nu au comentat declaratiile premierului pana la inchiderea editiei.
Premierul a anuntat ca se asteapta ca investitiile straine directe sa atinga un nivel de 9 mld. euro in acest an, estimarea lui fiind cu doua mld. euro mai mare decat cea prezentata de Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS), respectiv de sapte miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO