Eveniment

Terom Iasi se intoarce la AVAS

05.04.2005, 19:36 35

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat ieri ca a desfiintat contractul de vanzare-cumparare de actiuni incheiat pentru societatea Terom Iasi, ca urmare a neachitarii integrale de catre cumparator - omul de afaceri sirian Hassan Nannaa - a ratei a doua din pretul titlurilor. In aceste conditii, Autoritatea s-a reinscris ca actionar al producatorului de fire si fibre sintetice si va detine peste 94% din capitalul Terom. Contractul de vanzare-cumparare pentru pachetul de actiuni a fost semnat in data de 13 decembrie 2002. Cumparatorul societatii iesene este dat in urmarire generala si internationala in conditiile in care este acuzat ca ar fi incheiat mai multe contracte defavorizante pentru firma, cauzand un prejudiciu de 88 mld. lei.
In urma perchezitiilor la sediile si locatiile Terom, anchetatorii au gasit acte si stampile ale unor firme fantoma folosite in circuitul financiar mentionat, prin intermediul carora s-ar fi sustras si spalat suma respectiva. Anchetatorii au mai stabilit ca, in perioada martie-august 2003, Hassan Nannaa ar fi transferat in strainatate, cu ajutorul unor functionari ai unei banci si prin folosirea unor firme fantoma, 23 de milioane de dolari si 2 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO