Eveniment

Titluri de stat pentru deponentii la Dacii

25.04.2007, 18:43 23

Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a declarat ca Executivul propune, pentru despagubirea persoanelor care au depus bani pentru autoturisme Dacia, emiterea unor titluri de stat, in termen de un an, efortul bugetar fiind de peste 100 de milioane de euro.
Vosganian a participat la sedinta comisiilor reunite de buget-finante si juridica din Camera Deputatilor, unde a fost dezbatuta propunerea legislativa privind despagubirea persoanelor fizice care au depus bani pentru Dacia.
"Astazi (ieri - n.r.), s-a incheiat o dezbatere care, de mai bine de un deceniu, framanta Parlamentul Romaniei, cea privind despagubirea persoanelor care au depus bani pentru a obtine un automobil Dacia. Numarul persoanelor care au pastrat economiile la CEC se ridica la peste 35.000 si acesti oameni solicita banii inapoi, indexati la rata inflatiei", a declarat Vosganian.
El a adaugat ca Guvernului intentioneaza sa incheie toate temele litigioase privind proprietatea si de a retroceda bunurile sau de a despagubi.
"Guvernul a propus comisiilor reunite o formula in care, pentru despagubirea acestor persoane, sa se emita titluri de stat, in termen de un an si care sa aiba o perioada de maturitate de un an", a precizat ministrul liberal, mentionand ca efortul bugetar ar fi de peste 100 de milioane de euro.
Intrebat daca restituirea banilor nu este o masura populista, Vosganian a raspuns ca "sa dai inapoi ceva care a fost depus si statul nu si-a respectat conditiile reprezinta o reparatie morala si materiala, nu o masura populista".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO