Eveniment

TOP 3 trucuri pentru a face munca în bucătărie mai uşoară

Articol cu conţinut publicitar

TOP 3 trucuri pentru a face munca în bucătărie mai...
04.08.2023, 13:22 93

Fie că pregăteşti o gustare, o masă copioasă sau o băutură răcoritoare, cu siguranţă petreci timp în bucătărie zilnic. Bineînţeles, anumite persoane petrec mai mult timp în bucătărie, în timp ce altele mănâncă mai des în oraş sau aleg să îşi comande mâncare. Totuşi, asta nu înseamnă că nu trebuie să profiţi de orice ocazie pentru a munci mai puţin în bucătărie, fără să faci compromisuri când vine vorba de rezultate.

Există soluţii pentru a munci mai puţin în bucătărie, în special dacă alegi aparatele potrivite pentru nevoile tale.

Iată TOP 3 trucuri pentru a face munca în bucătărie mai uşoară:

Instalează o maşină de spălat vase

Maşina de spălat vase poate fi cea mai bună soluţie dacă îţi doreşti să petreci mai puţin timp în bucătărie. Aceasta te va ajuta să scuteşti zeci de minute în fiecare zi, pe care le poţi dedica altor activităţi sau pur şi simplu relaxării.

Maşina de spălat vase se instalează uşor în bucătărie, iar preţurile sunt din ce în ce mai avantajoase. Vei găsi modele al căror preţ porneşte de la 1000 de lei, dar şi modele de 2000 sau 3000 de lei. Asta înseamnă că poţi alege în funcţie de buget, dar şi de caracteristicile pe care le consideri esenţiale pentru un astfel de aparat.

Cu ajutorul unui astfel de aparat, vei putea să speli cu zero efort o mulţime de vase, de la oale şi tigăi şi până la farfurii sau tacâmuri.

Alege aparatele de gătit potrivite

Ca să găteşti mai uşor, ai nevoie de electrocasnicele şi aparatele potrivite. Începe cu alegerea plitei şi a cuptorului. De cele mai multe ori o plită pe gaz reprezintă o super alegere. Piltele pe gaz sunt accesibile şi rezistă excelent în timp. Poţi opta pentru o plită de gaz incorporabila alături de un cuptor electric, dacă îţi doreşti o variantă clasică pentru o bucătărie completă, la un preţ accesibil.

În afară de plita pe gaz, mai poţi alege o plită pe inducţie, ideală pentru a găti rapid şi sigur. Plita pe inducţie se curăţa mult mai uşor, ceea ce îţi poate uşura munca în bucătărie.

Pe lângă o plită şi un cuptor performante, mai există şi alte aparate care îţi pot uşura viaţa în bucătărie. Un bun exemplu este friteuza cu aer cald. Poţi să foloseşti friteuza cu aer cald pentru a prepara fripturi, cartofi prăjiţi, legume gratinate, pui crispy sau chiar prăjituri, totul în timp record. În plus, friteuza cu aer cald te ajută să găteşti sănătos, cu o cantitate minimă de ulei.

Nu doar friteuza cu aer cald este un plus pentru a găti mai uşor, ci şi multicooker-ul. Un multicooker este perfect pentru a găti rapid supe, ciorbe, tocănite, carne şi legume la aburi sau prăjituri. În plus, se curăţa foarte uşor şi nu trebuie să murdăreşti prea multe ustensile şi vase.

Încearcă un robot de bucătărie

Dacă aparatele de gătit te ajută să prepari mâncare mai repede şi mai eficient, robotul de bucătărie te ajută să pregăteşti ingredientele mai uşor înainte de a le pune la cuptor, air-fryer sau în tigaie. Robotul de bucătărie mărunţeşte, toaca sau feliază legume cât ai clipi sau te poate ajuta să toci carne fără bătăi de cap. În plus, poţi folosi robotul de bucătărie şi pentru a pregăti aluaturi sau creme pentru prăjituri.

Avantajul unui astfel de aparat este versatilitatea: îl poţi utiliza pentru diverse task-uri în bucătărie, astfel încât tu să munceşti mai puţin. Când vine vorba de depozitare, robotul de bucătărie nu trebuie să îţi ocupe loc pe blat sau pe masă. Îl poţi depozita uşor în dulap sau în cămară şi să îl iei atunci când ai nevoie de el.

Atunci când vrei să munceşti mai puţin în bucătărie, începe prin a alege electrocasnice şi aparate pe care te poţi baza. Maşina de spălat vase, plita şi cuptorul, dar şi aparate precum multicooker-ul sau robotul de bucătărie, toate îţi pot uşura munca şi te pot ajuta să economiseşti timp.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO