Eveniment

Topul celor mai citite articole de anul acesta din Ziarul Financiar

Topul celor mai citite articole de anul acesta din Ziarul...

Autor: Ştefan Stan

29.12.2014, 11:54 322

Confesiunile unei stewardese românce care a lucrat doi ani pentru o companie aeriană din Golf 

Autor: Mirabela Tiron  Vizualizări: 225.101

Timpul începe să se măsoare în zboruri, destinaţii ca Las Vegas, Miami sau Hong Kong devin doar alte puncte pe harta curselor iar ştirile internaţionale de la televizor capătă o cu totul altă însemnătate după ce zilnic interacţionezi cu oameni din alte locuri, mărturiseşte Ana G., 30 de ani, absolventă a Facultăţii de Sociologie din Bucureşti, care a lucrat timp de doi ani ca însoţitoare de bord la o companie aeriană din Golf.

Cine este Ioana Petrescu, personajul principal al ultimelor 24 de ore, cum l-a întâlnit pe Victor Ponta şi cum a ajuns ministrul Finanţelor

Autor: Cristian Hostiuc. Vizualizări: 151.964

În a doua parte a anului 2013, Ioana Petrescu, o necunoscută, este numită de premierul Victor Ponta consilier de stat pe probleme economice şi imediat parte în echipa de negociere cu FMI. În mai puţin de un an a devenit ministrul Finanţelor,  din nou ca o surpriză, inclusiv pentru PSD. Era pariul personal al premierului că poate impune o figură nouă, 33 de ani, ambiţioasă, absolventă de Harvard, într-un peisaj politic populat cu baroni, cu figuri vechi, brăzdate de interese şi o camarilă proprie.

O nouă Bancă Mondială pentru marile economii emergente, transpunerea la scară mai largă a visului lui Ceauşescu 

Autor: Liviu Popescu Vizualizări: 144.490

Cele mai mari economii emergente ale lumii – Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, aşa-numitele ţări BRICS – zguduie din temelii ordinea financiară globală stabilită de puterile occidentale prin lansarea a două noi instituţii alternative la Banca Mondială şi la Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru finanţarea economiilor emergente. Ceauşescu intenţiona să creeze o bancă mondială cu sediul la Bucureşti, în Casa Poporului, pentru a finanţa ieftin economiile emergente, în special pe cele din Africa şi din Orientul Mijlociu.

Reţelele de comerţ modern au peste 50 de hectare de depozite. Kaufland şi Lidl au depozite mai mari decât companiile de profil 

Autor: Cristina Rosca  Vizualizări: 113.100

Cele 12 reţele de comerţ modern din România deţin - în proprietate sau în chirie pe termen lung - depozite logistice cu o suprafaţă totală de peste 50 de hectare, echivalentul a 50 de hipermarketuri de mari dimensiuni; Kaufland, liderul comerţului modern local după cifra de afaceri, are singur depozite logistice de 190.000 mp, respectiv o treime din totalul deţinut de toate reţelele.
 
 
Autor: Andrei Mihăilescu. Vizualizări 112.193
 
Vă trimit acest mesaj legat de un articol publicat (vedeţi aici) astăzi de colega dumneavoastră Raluca Ghinea, care prezintă un punct de vedere al dlui. Blidar referitor la generaţiile tinere care lucrează pentru dumnealui şi mai apoi, la generaţiile tinere la modul general. Articolul în sine reprezintă o "admonestare" cel puţin incorectă, din punctul meu de vedere personal.
 
 
Autor: Cristi Moga, Bogdan Alecu. Vizualizări: 95.167
 
Retailerul german de bricolaj OBI, care în perioada 2008 - 2010 a investit 30-40 de milioane de euro într-o reţea de şapte magazine în România, blocând ulterior procesul de expansiune, a început să-şi lichideze stocurile de marfă în condiţiile în care compania va ieşi de pe piaţa locală până la sfârşitul lunii viitoare.
 
 
Autor: Mădălina Panaete Vizualizări: 93.366
 
Marius Bîcu, managing partner al Unilact, producătorul brânzeturilor premium De la Ferma, spune că firmele mici ar trebui ajutate de către stat în finanţarea consultanţei tehnice, de marketing, în instruirea personalului, dar ar trebui să reînfiinţeze şcolile de meserii pentru că industria duce lipsă de oameni calificaţi.
 
Autor: Roxana Petrescu  Vizualizări: 88.715
 
Moartea lui Matteo Cassani, directorul general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, ar fi intervenit după ce directorul s-ar fi aruncat în gol de la o fereastră a clădirii în care italienii au sediul central în Bucureşti, şi nu de pe acoperişul instituţiei, aşa cum s-a relatat ieri, imediat după accident.
 
 
Autor: Ştefan Stan  Vizualizări: 80.845
 
Marele Cutremur din Chile, produs pe 22 mai 1960, a fost cel mai mare puternic seism înregistrat vreodată, cu o magnitudine de 9,5 grade pe scara Richter şi o durată de 10 minute.
 
 
Vizualizări: 79.154
 
În mod clar sunt susţinătorul ferm al menţinerii cotei unice. Şi nu doar atât. La aceste alegeri prezidenţiale se dă şi o bătălie pentru cota unică de 16%. Introducerea ei a fost o măsură care a schimbat semnificativ mersul economiei româneşti, poate cea mai importantă în acest sens în ultimele decenii. Dar în condiţiile în care PSD va avea toate instrumentele puterii este limpede că va merge spre o cotă progresivă de impozitare.
 
 
Ioana Petrescu, ministra finanţelor, este capra ispăşitoare în noul scandal dintre palate pe marginea reducerii CAS. Stenogramele întâlnirii premier (plus ministru finanţelor) şi preşedinte publicate  în această seară de Administraţia Prezidenţială o indică pe Ioana Petrescu drept victima perfectă. Ioana Petrescu nu ştie nimic-nimic, nici măcar de ce este sacrificată.
 
Autor: Iulian Anghel. Vizualizări: 77.115
 
 
Marius Savu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), a spus astăzi că nu înţelege de ce în cazul produselor antiinflamatoare (împotriva durerilor şI febrei), oamenii cheltuiesc 15, 20 sau 30 de lei pentru o cutie de Nurofen (produs ce nu necesită prescripţie), când există variante mai ieftine, care costă 5 lei.
 
 
 
Mai e puţin până începe toamna, aşa că de ce să nu profiţi de ultimele săptămâni cu soare ca să fugi de smog-ul, aglomeraţia şi betoanele încinse ale oraşului? Nu trebuie să ieşi din România ca să găseşti peisajele rustice superbe din Elveţia sau Franţa, le avem şi noi. Şi nu numai că le avem, dar sunt cam de o sută de ori mai pitoreşti.
 
Cine este Alina Gorghiu, prima femeie de la conducerea PNL Autor: Oana Stupinean Vizualizări: 51.038
 
Alina Gorghiu a fost aleasă, joi, în funcţia de preşedinte al vechiului PNL, copreşedinte al PNL alături de Vasile Blaga, în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional al partidului, surclasându-l pe Ludovic Orban.
 
 
„Cu toţii am subestimat reacţia pieţei la implementarea calendarului de liberalizare. Lunar, avem 200 de clienţi care ne dispar, majoritatea din cauza insolvenţelor. În alte pieţe, cum este Franţa, de exemplu, liberalizarea completă va avea loc abia în 2016. Într-una din cele mai sărace ţări din Europa, acest calendar a fost prea rapid.“ Vorbele lui Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România din Germania, care distribuie gazul românesc în toată jumătatea de nord a ţării şi electricitate în Moldova, picură precum acidul sulfuric pe o rană.
 
Istoria stewardeselor: o meserie cu o istorie de aproape un secol Autor: Gabriel Razi  Vizualizări: 44.659
 
Meseria de însoţitor de zbor (stewarzi şi stewardese) are o istorie de aproape un secol şi şi-a făcut loc în nomenclatorul meseriilor aproape în acelaşi timp cu zborurile comerciale de pasageri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO