Eveniment

Tot britanicii modernizeaza fregatele

28.03.2003, 00:00 20

Grupul britanic BAE Systems Plc va moderniza cele doua fregate achizitionate de statul roman din Marea Britanie la inceputul acestui an, contractul urmand sa fie derulat in doua etape, a anuntat compania.
"BAE Systems a fost nominalizat ca prim contractor pentru administrarea procesului de regenerare si modernizare a celor doua fregate multirol de tip 22 transferate in Romania in baza unui acord guvernamental", precizeaza compania. Contractul prevede doua etape distincte, prima dintre acestea urmand sa fie derulata in Marea Britanie, in vreme ce a doua va avea loc in Romania. Pentru prima etapa a programului, ce presupune dotarea Fortelor Navale Romane cu fregatele HMS Coventry si HMS London, complet interoperabile cu navele NATO si initierea unui program de sprijin logistic pe termen lung (martie 2003-iunie 2005) pretul ferm este de 116 mil. lire sterline. Etapa a doua se va desfasura in functie de cerintele operationale ale Fortelor Navale Romane, pentru dezvoltarea capacitatii navelor (in perioada 2008-2009).
Costul propriu-zis al navelor (fara echipamentul existent la bord, care va fi modernizat, si dotarile noi ce vor fi achizitionate) este de 200.000 lire sterline.
Contractul, atribuit de Ministerul britanic al Apararii, va fi gestionat direct de divizia Customer Solutions & Support (CS&S) a grupului BAE Systems.
Rory Fisher, director executiv in cadrul CS&S, spune ca firma pe care o reprezinta va colabora si cu Ministerul britanic al Apararii, precum si cu autoritatile romane pentru a defini si planifica dezvoltarea infrastructurii necesare pe plan local pentru intretinerea fregatelor. "De asemenea, studiem posibilitatea implicarii companiilor romanesti specializate in domeniu si a transferului de tehnologie. Asteptam cu interes o relatie pe termen lung si de succes cu Fortele Navale Romane", a mai spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO