Eveniment

Tragedie în lumea muzicii: Ranking Roger, solistul trupei britanice The Beat, a murit la vârsta de 56 de ani

Tragedie în lumea muzicii: Ranking Roger, solistul...

Autor: Catalina Murea, Mediafax

27.03.2019, 15:48 188

Muzicianul britanic Ranking Roger, cunoscut ca solist al trupei britanice The Beat, care combina genuri muzicale precum pop, soul, ska, reggae şi punk rock, a murit la vârsta de 56 de ani, informează bbc.com.

Decesul său a fost confirmat printr-un comunicat publicat pe site-ul trupei, în care se arată că muzicianul a luptat până în ultima clipă şi că familia i-a fost aproape.

Cântăreţul, pe numele adevărat Roger Charlery, a suferit un atac vascular cerebral în vara anului 2018, iar surse apropiate acestuia au spus că, în ultimele luni, a fost diagnosticat cu două tumori pe creier şi cancer la plămâni.

Charlery şi trupa sa, The Beat, s-au aflat în fruntea curentului muzical "two-tone", care presupunea îmbinarea genului ska cu elementele ale muzicii punk rock şi new wave. Cea mai cunoscută piesă a trupei este "Mirror in the Bathroom", devenită hit în Marea Britanie. Coverul făcut de formaţie după piesa "Can't Get Used To Losing You", semnată de Andy Williams, a fost folosit drept sample principal în melodia "Hold Up" a cântăreţei americane Beyonce.

După destrămarea formaţiei, Ranking Roger a format trupa General Public, care includea membri ai grupurilor Dexys Midnight Runners şi The Specials. El a devenit celebru şi prin numeroasele concerte susţinute alături de Sting.

Fostul său coleg din trupa Special Beat Neville Staple a spus că l-a vizitat pe Charlery în ultimele săptămâni de viaţă şi că a sperat că acesta se va vindeca. Staple a declarat că atât el, cât şi restul trupei sale regretă moartea artistului.

Mike Mills, unul dintre membrii fondatori al trupei americane REM, care a cântat în deschidere pentru numeroase concerte susţinute de The Beat, a spus că artistul "a adus multă bucurie în lume". Trupa reggae britanică The Skints l-a catalogat pe muzician ca fiind o inspiraţie.

Roger Charlery, devenit cunoscut ca Ranking Roger, şi-a început cariera muzicală ca baterist în trupa Dum Dum Boys. El s-a alăturat formaţiei The Beat la sfârşitul anilor 1970. Intrarea lui în formaţie a fost favorizată de faptul că Dum Dum Boys a cântat în deschiderea concertelor The Beat, dar nu a venit decât după numeroase apariţii surpriză la show-urile trupei, în timpul cărora intra pe scenă şi cânta pe ritmuri de reggae sau dancehall, o tehnică cunoscută sub numele de "toasting".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO