Eveniment

Un bancher român la Paris: "De acum, marile companii trebuie să susţină statele"

Un bancher român la Paris: "De acum, marile companii trebuie să susţină statele"

Autor: Sorin Pâslaru

06.08.2011, 19:19 1215

Situaţia actuală generată de reducerea cu o treaptă a ratinguluiSUA de către Standard&Poor's este diferită de cea din 2008,atunci când guvernele şi băncile centrale au fost obligate săintervină prin măsuri de stabilizare a pieţelor interbancare, credeFlorin Luca, un bancher român care lucrează la Paris.

Florin Luca lucrează ca Director Mari Clienţi la grupul francezSociete Generale, dar afirmaţiile le face pentru ZF în numepersonal şi nu implică banca la care lucrează.

"În momentul de faţă, problema se pune invers. Statele suntsancţionate de pieţe pe motive legate de lipsa de încredere privindcapacitatea lor de a-şi plăti datoriile. Se pune deci problemasusţinerii organismelor statale de
către companiile private. S-a văzut acest lucru în rolul pe caretrebuie să-l joace companiile private în redresarea crizei dinGrecia şi se va vedea dupa părerea mea şi la nivelul altor state",a spus Luca pentru ZF.


În cazul în care marile companii private, care au o sănătatefinanciară foarte bună, nu vor susţine statele, există riscul caacestea la rândul lor să devină victime ale "predatorilor" de pepieţele bursiere, a mai spus Luca.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO