Eveniment

Un nou focar de COVID-19 a apărut în Alba. Peste 40 de oameni au fost confirmaţi pozitiv

Un nou focar de COVID-19 a apărut în Alba. Peste 40 de oameni au fost confirmaţi pozitiv

Autor: Vasile Magradean

25.05.2020, 13:58 1140

DSP Alba derulează cea mai complexă anchetă epidemiologică de la începutul epidemiei de COVID -19 pentru stingerea unui focar la o fabrică de îngheţată unde 47 de persoane, angajaţi şi membri ai familiilor acestora, au fost confirmaţi pozitivi.

Reprezentanţii DSP Alba au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că au fost realizate peste 400 de teste pentru depistarea coronavirusului prin metoda individuală.

„DSP Alba derulează cea mai complexă anchetă epidemiologică de la începutul epidemiei de COVID -19 până acum şi face eforturi pentru limitarea şi stingerea focarului de la un operator economic unde au fost identificate până acum 47 de persoane pozitive - angajaţi şi membri ai familiilor acestora. În cazul celor pozitivi formele de boală sunt uşoare şi medii, o parte dintre ei fiind simptomatici. Ancheta include zeci de persoane cu legătură epidemiologică între ele, fiind realizate până în prezent peste 400 de teste prin metoda individuală”, au spus reprezentanţii DSP Alba.

Potrivit acestora, cazurile pozitive depistate în cadrul anchetei epidemiologice, 27 în data 24 mai şi 20 în data de 25 mai, sunt din mai multe localităţi din judeţ, dar nu se pune problema carantinării nici uneia dintre ele.

Toate persoanele depistate pozitiv vor fi internate în unităţi specializate din judeţul Alba, pentru supraveghere şi tratament.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a explicat că depistarea din timp a cazurilor pozitive şi izolarea acestora reprezintă paşi siguri în vederea stingerii rapide a focarului.

„Reamintim că virusul nu se transmite prin intermediul alimentelor însă o igienă necorespunzătoare şi nerepectarea măsurilor de distanţare socială pot duce la răspândirea lui”, a precizat Sinea.

Focarul de COVID -19 a fost depistat la sfârşitul săptămânii la o fabrică de îngheţată din Sebeş, care a fost amendată cu 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare.

„Specialiştii epidemiologi au stabilit că principala cauză a infectărilor este nepurtarea echipamentelor de protecţie de către angajaţii unităţii, deşi angajatorul le-a pus la dispoziţie şi au fost instruiţi în acest sens”, au precizat reprezentanţii DSP Alba.

AFACERI DE LA ZERO