Eveniment

Un nou scandal în Sănătate. La Spitalul Slobozia au fost, din noiembrie, 20 cazuri de infecţii intraspitaliceşti, neraportate

Un nou scandal în Sănătate. La Spitalul Slobozia au fost, din noiembrie, 20 cazuri de infecţii intraspitaliceşti, neraportate

Autor: Gheorghita Elivira

10.01.2011, 13:23 53

La Spitalul din Slobozia au fost înregistrate, din noiembrie2010, 20 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti, care nu au fostraportate, motiv pentru care s-a decis limitarea accesului înSecţia de pediatrie şi dezinfecţia corectă, a declarat, luni, GezaMolnar, consilierul ministrului Sănătăţii, citat de Mediafax.

Potrivit lui Geza Molnar, la Spitalul din Slobozia au fost înnoiembrie, trei cazuri de infecţii intraspitaliceşti, în decembrieşase, iar în ianuarie - până luni, inclusiv - au fost 11 astfel desituaţii.
"Aceste cazuri nu au fost raportate, ci au fost ascunse. De aceeas-a cerut limitarea accesului şi dezinfecţia Secţiei de Pediatrie",a precizat consilierul ministrului Sănătăţii.

Acesta a explicat că infecţia cu Rotaviorus se transmite dincauza lipsei totale de igienă, de cele mai multe ori încomunităţile de copii sub cinci ani, dar poate apărea şi la cei maimari.

Aceste boli transmise de Rotavirus, care este un enterovirus,pot fi evitate dacă se păstrează o igienă riguroasă, de la spălatulmâinilor până la dezinfectarea spaţiilor în care convieţuiesccomunităţi de copii.

Noul scandal din Sănătate vine după ce, în aprilie, douăpersoane care au suferit intervenţii chirurgicale minore laspitalul CF2 din Capitală au intrat în şoc septic ca urmare ainfecţiilor intraspitaliceşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO