Eveniment

Una dintre cele mai râvnite poziţii din lume: Banca Mondială a numit o profesoară de la Yale în poziţia de economist-şef, specializat în impactul globalizării asupra pieţelor emergente

Una dintre cele mai râvnite poziţii din lume: Banca...

Autor: Alex Ciutacu

27.04.2018, 19:34 443

Banca Mondială a numit-o în poziţia de economist-şef pe Pinelopi Goldberg, o profesoară de la Yale specializată în efectele liberalizării comerţului asupra pieţelor emergente, potrivit Financial Times.

Goldberg, care are atât naţionalitate americană cât şi elenă, are referinţe academice puternice. Ea a fost prima femeie în poziţia de editor-şef pentru prestigioasa publicaţie American Economic Review, o poziţie care a necesitat tact şi duritate în privinţa deciziilor de a accepta sau respinge articole ştiinţifice.

Printre specializările profesoarei se numără efectele globalizării asupra distribuţiei veniturilor şi inegalitatea din pieţele emergente, ceea ce o face alegerea potrivită pentru a gestiona conflictul comercial internaţional.

„Penny şi-a petrecut cariera examinând unele dintre cele mai importante întrebări din era noastră: cum să ajutăm ţările emergente pentru economia viitorului şi cum asigurăm egalitate la nivelul oportunităţilor, oriunde în lume”, a spus Jim Yong Kim, preşedinte la Banca Mondială.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO