Eveniment

Urmează Gala ZF 2020, 19 noiembrie. Traversăm criza împreună. Romanians going global - Cei mai valoroşi executivi români care lucrează în străinătate. Topul celor mai valoroase companii din România, ediţia 2020

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.11.2020, 00:07 169

„Romanians going global „ Cei mai valoroşi executivi români care lucrează în străinătate“ este ideea centrală a Galei ZF din 2020, care marchează 22 de ani de la înfiinţarea Ziarului Financiar. Cum arăta peisajul de business la gala ZF din 2015?

„ZFuture „ Mereu tânăr, mereu an­treprenor“ a fost numele sub care s-a desfăşurat Gala Ziarului Financiar în 2015, reunind antreprenori, directori, ma­nageri români şi străini, la început de drum sau deja cu o carieră consis­ten­tă în spate, persoane care şi-au pus am­prenta asupra economiei româneşti.

În cadrul galei, Ziarul Financiar a premiat atât tinerii antreprenori care şi-au pus poveştile de succes în cadrul emisiunii de business ZF Live, cât şi cele mai valoroase companii din România, cu impact asupra economiei româneşti.

Invitatul special al galei din 2015 a fost Dacian Cioloş, la acea vreme premierul României, care a spus, în discursul său, că va face o prioritate din dezvoltarea businessului românesc, mai ales că miniştrii tehnocraţi veneau cu o experienţă managerială.

„Este prima mea ieşire în calitate de prim-ministru şi mă bucur că este în faţa dumneavoastră. Printre prio­rităţile guvernului, dezvoltarea econ­o­mică are un loc de frunte“, spunea Dacian Cioloş la gala ZF din 2015.

Invitat special al Galei din 2015 a fost şi Dean Thompson, şeful Misiunii Diplomatice a SUA în România, care le-a transmis antreprenorilor să aibă curaj şi să-şi asume riscuri. 

„Antre­prenoriatul poate conduce România spre prosperitate. Dar antre­prenoriatul este un efort riscant, iar eşecul este un rezultat foarte probabil, nu există garanţia succesului. Riscurile şi recompensele merg împreună. Tinerii trebuie învăţaţi să rezolve probleme, să aibă gândire critică şi să-şi asume riscuri“, a spus Dean Thompson.

Ca în fiecare an, Ziarul Financiar a premiat cele mai valoroase com­panii, cele mai mari investiţii din piaţă şi cele mai spectaculoase evo­luţii. Gala a marcat lansarea unei noi a ediţii a catalogului „Cele mai va­loroase companii din România“, rea­lizat, în fiecare an, de Ziarul Finan­ciar în colaborare cu casa de investiţii Capital Partners.

Anul acesta, deşi pandemia de COVID-19 a schimbat puţin for­matul, tradiţia de a aborda, în cadrul Galei ZF, subiectele care marchează toată lumea rămâne în picioare. Eve­nimentul din acest an, care ani­versează 22 de ani de la înfiinţarea ZF, are ca temă centrală românii care au reuşit să acceadă în poziţii executive de top în afară - Romanians going global. Cu ajutorul lor vrem să vedem cum arată lumea businessului din afară, cu ce este diferită faţă de România, ce putem învăţa astfel încât să ardem etapele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO