Eveniment

Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii: Preţul alimentelor de bază ar putea creşte cu 8-10%

07.10.2010, 09:59 33

Preţul alimentelor de bază ar putea creşte cu 8-10%, potrivitunor prime estimări, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii,Valeriu Tabără, care a adăugat totodată că autorităţile ar trebuisă facă mai mult pentru respectarea de către comercianţi a Coduluide bune practici în comerţ, informează Mediafax.

"Este posibil să fie o reajustare de preţuri, dar nu la celecare se vorbesc, şi eu am vorbit de vreo 8 până la 10%. Darluaţi-o, vă rog, ca o presupunere la această dată, rezultatul finalvi-l dau după analizele din minister", a declarat ziariştilorministrul Agriculturii, după şedinţa Guvernului, întrebat dacă vorexista scumpiri la alimente, aşa cum anunţă producătorii.

Ministrul a precizat că prin reajustarea de preţuri se referă laalimentele de bază.

Valeriu Tabără a mai arătat că de multe ori preţul de vânzare alacestor alimente nu se justifică, iar acest lucru este cauzat şi defaptul că unii comercianţi nu respectă Codul de bune practici învigoare. Mai multe despre declaraţiile ministrului Agriculturii cuprivire la preţuri citiţi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO