Eveniment

Veniturile Microsoft au explodat cu 17%, propulsate de creşterea puternică din Cloud

Veniturile Microsoft au explodat cu 17%, propulsate de...

Autor: Ştefan Stan

26.04.2024, 00:17 224

Veniturile totale ale Microsoft au crescut cu 17% de la an la an în acest trimestru, care s-a încheiat la 31 martie, potrivit unui comunicat. Profitul net, de 21,94 miliarde de dolari, sau 2,94 dolari pe acţiune, a crescut de la 18,30 miliarde de dolari, sau 2,45 dolari pe acţiune, în trimestrul precedent.

Segmentul Intelligent Cloud al companiei, care include cloud-ul public Azure, Windows Server, Nuance şi GitHub, a produs venituri de 26,71 miliarde de dolari. Aceasta reprezintă o creştere de aproximativ 21% şi mai mult decât consensul de 26,26 miliarde de dolari dintre analiştii intervievaţi de StreetAccount.

Veniturile din Azure şi alte servicii cloud au crescut cu 31%, faţă de 30% în trimestrul precedent. Analiştii chestionaţi de CNBC se aşteptau la 28,8%, în timp ce consensul StreetAccount era de 28,6%.

În interiorul creşterii Azure, 7 puncte procentuale au fost legate de inteligenţa artificială, faţă de 6 puncte de impact în trimestrul anterior. Microsoft furnizează servicii cloud pentru chatbotul ChatGPT de la startup-ul OpenAI, iar companiile au adoptat din ce în ce mai mult serviciile Azure AI pentru a-şi dezvolta propriile capacităţi de rezumare a informaţiilor şi de redactare a documentelor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO