Eveniment

Veritas Panciu - 2 mil. dolari in vie nobila

19.01.2004, 00:00 33

Compania Veritas Panciu va investi, in acest an, peste doua milioane de dolari pentru reinfiintarea a 58 de hectare de vita de vie nobila, precum si in retehnologizarea procesului de obtinere a vinului, a declarat Adrian Toma, directorul general al companiei.
"Intentionam sa reinfiintam o plantatie de 58 de hectare de vita de vie nobila, din soiurile Feteasca Alba si Sovignon Blanc, valoarea investitiei, in care am inclus si subventiile pe care speram sa le obtinem de la Ministerul Agriculturii, ridicindu-se la circa un milion de dolari (32,5 miliarde de lei)", a spus Toma.
Societatea va depune, in luna august, o cerere de finantare pentru un proiect SAPARD in valoare de 1 milion de euro, fonduri care vor fi destinate achizitionarii de utilaje pentru modernizarea procesului de vinificatie.
Varitas Panciu estimeaza, pentru acest an, o productie de 90.000 de hectolitri de vin.
Din aceasta cantitate, peste 28% este destinata exportului in tari din UE (Olanda, Belgia, Luxemburg, Grecia si Slovacia), SUA si Republica Moldova. De asemenea, societatea este in negocieri pentru incheierea unui contract de export cu o firma din Israel.
In ceea ce priveste cifra de afaceri, Toma a apreciat ca va aceasta va atinge circa 170 de miliarde de lei, mentinindu-se la un nivel similar celui intregistrat in 2003.
Veritas Panciu detine 13 ferme care administreaza aproximativ 1.476 de hectare cultivate cu vita de vie, din care 978 hectare reprezinta soiuri albe si 178 hectare soiuri rosii. La acestea se adauga 1.342 de hectare destinate culturilor agricole. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO