Eveniment

Viorel Ştefan: FMI condiţionează acordarea tranşei de neaplicarea OUG 50/2010 la contractele de credit în derulare

Autor: Dadacus Liviu Cristinel

28.10.2010, 16:31 31

FMI ar putea condiţiona acordarea următoarei tranşedin acordulstand-by de modificarea OUG 50/2010 până la data de 15 decembrie,unul dintre amendamente vizând eliminarea referirilor lacontractele în derulare, a afirmat preşedintele ComisieiBuget-Finanţe din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan, citat deMediafax.

"Aceasta ar fi noutatea care a rezultat din discuţa de azi, cătranşa care ar trebui accesată de România până pe 15 decembrie arputea să fie acordată sub rezerva rezolvării acestei problemelegată de OUG 50", a spus Viorel Ştefan, care a arătat că şi FMI,şi Banca Mondială, dar şi Comisia Europeană vor un text de legecare să nu conţină ambiguităţi.
El a explicat că una dintre condiţiile pe care FMI le va pune sereferă la eliminarea din textul legii a prevederilor legate deretroactivitatea ordonanţei privind creditele pentru populaţie.

"OUG 50 se va aplica în conformitate cu legea pe careParlamentul o va aproba. Şi este foarte posibil să aducămodificări, modificări care nu exclud varianta ca să se introducăun amendament de eliminare a prevederilor care vizează contracteleîn derulare. Nu e o decizie, nu e decizia mea, noi suntem în fazăde consultări", a spus Viorel Ştefan, după discuţia cu şefulmisiunii FMI în România, Jeffrey Franks. Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO