Eveniment

Yahoo Search, aproape de Google

19.07.2004, 00:00 23

Cota de piata a motorului de cautare al Yahoo a crescut in ultimele luni, fiind aproape egala cu cea a Google, a relevat un studiu realizat de compania de analiza Forrester Research.
Ambii jucatori pe piata cautarilor online si-au impartit aproximativ 40% dintre internautii americani care folosesc un astfel de sistem macar o data pe saptamana, spun analistii Forrester. "Serviciul de cautare al Yahoo are potentialul de a depasi Google pe primul trimestru al 2005", a apreciat un analist Forrester. "Google se afirma prin calitatea buna a serviciilor, dar un site puternic trebuie sa detina trei componente principale: personalizare, prezentare si calitate", a explicat el.
Chiar daca studiul nu citeaza MSN ca fiind o amenintare reala pentru liderii pietei, compania lui Bill Gates continua sa lucreze la propriul motor de cautare. In cadrul eforturilor de modernizare a sistemelor de cautare pe Internet, Microsoft a achizitionat LookOut, un start-up din Silicon Valley, care realizase un motor de cautare inovator.



 



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels