Fiscalitate

Vrei să devii consultant fiscal? Când şi cum se desfăşoară examenul organizat de Camera Consultanţilor Fiscali în acest an

Vrei să devii consultant fiscal? Când şi cum se...

Autor: Alexandru Nanu

23.09.2022, 21:02 9909

Profesioniştii care vor să dobândească calitatea de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent pot susţine proba în data de 05 noiembrie 2022. Examenul din acest an se va desfăşura online.

Examenul online poate fi susţinut de candidaţi de acasă sau din orice altă locaţie în care sunt  asigurate conexiunea la internet şi celelalte condiţii tehnice pentru susţinerea examenului.

Durata totală a examinării online este fermă. Aceasta se stabileşte de către Comisia de examen şi se aduce la cunoştinţa candidaţilor cu cel puţin 3 zile înainte de data examenului.

Condiţiile de studii şi experienţa care sunt necesare candidaţilor pentru participarea la examen sunt prevăzute în art. 5 alin. (1) - pentru consultant fiscal, şi la art. 6 alin. (1) - pentru consultant fiscal asistent, din Regulamentului pentru organizarea examenului de atribuire a calităţii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent, aprobat prin Hotărârea Consiliului superior  al Camerei Consultanţilor Fiscali nr. 11/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Tematica şi bibliografia de examen se axează, în principal, pe tematica şi bibliografia din sesiunea noiembrie 2021, actualizată cu toate modificările şi completările realizate până la data de 1 august 2022.

Toate informaţiile privind organizarea şi desfăşurarea examenului online, precum şi tematica şi bibliografia – în formă actualizată, vor fi publicate în timp util pe site-ul CCF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO