IMM

Noi previziuni pe 2020 pentru firmele din România: Va fi un an de reorganizare a afacerilor

Noi previziuni pe 2020 pentru firmele din România: Va fi...

Autor: Dorin Oancea

07.01.2020, 11:10 376

2020 va fi, pentru multe dintre firmele din România, un an în care reorganizarea business-ului se va afla în prim-plan, pe fondul provocărilor din mediul economic, de la creşterea costurilor operaţionale la criza forţei de muncă, arată o analiză a companiei Sierra Quadrant. 

După ce, în 2019, mediul de afaceri românesc a înregistrat 126.000 de firme radiate sau dizolvate, cu 30% mai multe decât în anul precedent, în acest an cuvântul de ordine va fi reorganizarea business-ului, estimează compania, jucător pe piaţa insolvenţei din România.

„Noul an va însemna, pentru multe dintre firmele româneşti, mai ales cele din sectorul IMM-urilor, un an de cotitură în care vor trebui să ia decizii strategice, absolut necesare. Creşterea costurilor operaţionale, inclusiv în segmentul resurselor umane, dificultăţile din zona de cash-flow şi extinderea blocajului financiar vor determina o scădere a apetitului pentru investiţii în multe sectoare ale economiei, o accentuare a procesului de dezintermediere, iar acest fenomen se va traduce printr-un amplu proces de reorganizare a business-urilor în multe parte dintre sectoarele economiei, de la comerţ la industria prelucrătoare, agricultură, transporturi şi construcţii”, estimează analiştii Sierra Quadrant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO