IMM

Ovidiu Palea, fondator Provita: Piaţa medicală este competitivă. Suntem dependenţi de bănci în mod majoritar

ZF IMM ’19: Start-up într-un secol de business

Ovidiu Palea, fondator Provita: Piaţa medicală este...

Ovidiu Palea, fondatorul centrului medical Provita din Bucureşti cu afaceri de 32 mil. lei în 2018, a spus că piaţa de profil este competitive şi companiile care activează în domeniul medical sunt dependente de bănci. Un element care împiedică dezvoltarea companiilor de profil sunt creditele pe termen scurt pe acre le oferă băncile.

„Pot să cpun că piaţa este competitivă. Suntem dependenţi de bănci în mod majoritar. În clipa în care businessul medical este unul sezonier pentru că depinde de bănci, de guvern şi de vacanţe, iar în condiţiile în care banca vine lunar să îi plătesc sume mari la rate, eu nu mai am bani să pot să investesc în dezvoltarea companiei. Depindem foarte mult în cost definanţare. Dacă trebuie să au baii înapoi într-un timp scurt nu mai pot să cresc”, a spus Ovidiu Palea.

Ce a mai spus Ovidiu Palea:

Nu îmi este clar de ce din Vest poţi împrumuta bani de la bancă la o dobândă de 1-2%, iar aici pplătim aproape 6%. În acest context, depindem foarte mult în costul nostru de condiţiile de finanţare. În clipa în care presiunea cade pe mine ca şi clinică să returnez într-un timp scurt banii băncii nu mai pot să mă extind. Eu am nevoie de aceşti bani pentru a investi în tehnologie, pentru că în domeniul medical dacă nu investeşti în tehnologie anual nu exişti. În acelaşi timp eşti presat de finanţare pentru că actiezi într-o piaţă extrem de competitivă în care sunt fonduri de investiţii, iar tu ca antreprenori ai multă presiune pe umeri.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO