Info

Conducerea spre sustenabilitate: Interviu cu Ionuţ Doagă, Managerul General al DIACARN FOOD

Advertorial

Ionuţ Doagă, Managerul general al DIACARN FOOD

Ionuţ Doagă, Managerul general al DIACARN FOOD

Autor: Publicitate

29.04.2024, 07:00 3573

Într-o industrie în continuă evoluţie, SC DIACARN FOOD SRL se distinge printr-un angajament neclintit faţă de calitate şi inovaţie. Astăzi, avem plăcerea să discutăm cu Ionuţ Doagă, Managerul general al DIACARN FOOD, despre parcursul companiei şi despre recentul său proiect de eficienţă energetică, care marchează un pas important spre un viitor mai verde.

Întrebare. Domnule Doagă, puteţi să ne spuneţi mai multe despre istoria şi misiunea DIACARN FOOD?

Răspuns. Desigur. DIACARN FOOD a fost înfiinţată în 2007, având ca misiune să ofere consumatorilor produse din carne de cea mai înaltă calitate. Suntem mândri că suntem o companie cu capital 100% românesc şi ne dedicăm să satisfacem gusturile exigente ale clienţilor noştri, respectând în acelaşi timp mediul înconjurător.

Întrebare. Ce vă diferenţiază în industria procesării cărnii?

Răspuns. Ceea ce ne diferenţiază este angajamentul nostru către inovaţie şi calitate. Folosim tehnologie de ultimă generaţie pentru a asigura că produsele noastre îndeplinesc cele mai înalte standarde de siguranţă alimentară şi gust. De asemenea, suntem constant în căutarea de noi metode pentru a ne îmbunătăţi operaţiunile, menţinându-ne angajamentul faţă de sustenabilitate şi responsabilitate socială.

Întrebare. Vorbiţi-ne despre proiectul "Greening the current production facility". Ce l-a inspirat şi care au fost principalele sale obiective?

Răspuns. Proiectul "Greening the current production facility" a fost inspirat de dorinţa noastră de a reduce amprenta ecologică a companiei şi de a contribui la un viitor mai sustenabil. Principalele obiective au fost creşterea eficienţei energetice a facilităţii noastre de producţie prin instalarea unui sistem de panouri solare şi reducerea costurilor energetice, totul în timp ce menţinem acelaşi nivel înalt de calitate a produselor noastre. Proiectul a fost co-finanţat în cadrul programului „Energy Programme in Romania” conform Contractului de finanţare numărul 2021/589912, încheiat cu Innovation Norway în calitate de operator al programului „Energy Programme in Romania”, Arie de interes „Energie Regenerabila”. Valoarea totală a proiectului a fost de de 931.020 euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă 645.294 euro. Obiectivul general al proiectului a fost creşterea eficienţei energetice a companiei S.C. DIACARN FOOD S.R.L. prin achiziţionarea şi instalarea unui sistem de eficienţă energetică inovatoare, bazat pe panouri solare şi echipamente adiţionale dedicate, cu o capacitate instalată de 1MW.

Întrebare. Ce impact a avut implementarea acestui proiect asupra companiei şi mediului înconjurător?

Răspuns. Implementarea proiectului a avut un impact semnificativ atât asupra companiei, cât şi asupra mediului. Am reuşit să reducem consumul de energie şi emisiile de carbon, demonstrând angajamentul nostru către practici de afaceri sustenabile. De asemenea, ne-a permis să realizăm economii considerabile la costurile operaţionale, pe care le reinvestim în inovaţie şi dezvoltare.

Întrebare. Ce planuri aveţi pentru viitorul DIACARN FOOD?

Răspuns. Viitorul DIACARN FOOD este unul plin de optimism şi inovaţie. Planificăm să extindem gama noastră de produse şi să explorăm noi pieţe, menţinând în acelaşi timp un echilibru între creşterea economică şi responsabilitatea ecologică. De asemenea, ne dorim să continuăm să investim în tehnologii care ne vor ajuta să fim mai eficienţi şi mai verzi.

Întrebare. Cum vedeţi rolul DIACARN FOOD în comunitate şi în industrie?

Răspuns. Vedem DIACARN FOOD ca pe un lider în industria procesării cărnii, nu doar prin produsele pe care le oferim, ci şi prin modul în care ne desfăşurăm activitatea. Dorim să fim un exemplu de bune practici, demonstrând că este posibil să ai succes în afaceri în România, respectând în acelaşi timp mediul şi comunitatea.

Discuţia cu Ionuţ Doagă ne-a oferit o perspectivă valoroasă asupra angajamentului şi inovaţiei care stau la baza succesului DIACARN FOOD. Cu un echilibru impresionant între performanţă economică şi responsabilitate socială, compania reuşeşte să se poziţioneze ca lider în industria procesării cărnii şi ca un exemplu de sustenabilitate şi etică în afaceri. Pe măsură ce DIACARN FOOD îşi continuă călătoria, este clar că viitorul este luminos atât pentru companie, cât şi pentru comunităţile pe care le serveşte.

Mai multe detalii despre DIACARN FOOD se pot identifica accesând pagina oficială a companiei: https://diacarnfood.ro/.

Finanţat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO