Info

Multinaţionala americană Brillio îşi anunţă planurile de investiţii pentru România

Multinaţionala americană Brillio îşi anunţă...

Autor: Ştefan Stan

18.04.2021, 12:32 43612

Brillio, o multinaţională americană care a intrat în 2020 pe piaţa românească prin achiziţia Cognetik, anunţă investiţii în România pe mai multe segmente din zona tech, precum Analytics, Data Science sau Cloud. 

”Pandemia, în timp ce a generat dificultăţi severe pentru mulţi dintre noi, a dus şi la o creştere semnificativă a nevoilor de transformare digitală pentru organizaţii, şi, implicit, a reprezentat o oportunitate uriaşă pentru firme precum Brillio. Noi ne-am extins semnificativ portofoliul, atât de servicii, cât şi de locaţii, organic şi prin achiziţii în 2020. Noi vedem anul 2021 ca un an şi mai bun, şi ne aşteptăm ca România să joace un rol major pentru clienţii noştri la nivel global. Vom investi în România în arii precum Product Development, Cloud Operations, Data Engineering, Analytics şi Data Science, a declarat Aftab Ullah, Chief Operating & Delivery Officer la Brillio. 

Recent, Brillio a fost poziţionată ca un lider pe mai multe segmente de inginerie în celebrul raport Zinnov Zones 2020 pe Engineering Research & Development. În raportul Zinnov, Brillio a fost numită un lider în arii precum Enterprise Software, Consumer Software, Software Platform Engineering şi Inteligenţă Artificială.

”Suntem mândri să fim numiţi lideri de către Zinnov. Aceasta încadrează angajamentul nostru şi ne validează experienţa în tehnologii digitale”, a spus Raj Mamodia, fondator, preşedinte şi CEO al Brillio.

Brillio a preluat anul trecut Cognetik, o companie de consultanţă digitală fondată de doi români şi un american, cărora li s-a adăugat un român în Oradea. Brillio, o companie din IT cu sediul în Silicon Valley, cu peste 2.600 de angajaţi, cu birouri în Statele Unite, Canada, Marea Britanie şi India, are ca acţionar majoritar fondul de investiţii gigant Bain Capital. Brillio oferă soluţii de transformare digitală prin data science şi ingineria datelor la nivel global. 

Americanii de la Brillio îşi anunţă planurile: Viziunea noastră este să facem din România un centru de dezvoltare full-service care poate servi toţi clienţii noştri globali. „După ce a început criza COVID, toată lumea a început să ia decizii aproape instant inclusiv în legătură cu proiectele de transformare digitală“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO