Info

Nike va lansa o “şosetă” cu talpă flexibilă pentru alergat

Pantoful sport "şosetă"

Pantoful sport "şosetă"

Autor: Octavian Calei

28.07.2013, 13:41 1606

Nike, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente sportive din lume, a anunţat că va lansa la începutul lunii august un model revoluţionar de încălţăminte sportivă, scrie Business Insider.

Compania americană a dezvăluit această săptămână detalii despre următorul model de încălţăminte sportivă denumită Nike Free Flyknit, care este, practic, o şosetă cu talpă flexibilă.

Preţul anunţat de către producător este de 160 de dolari (121 euro).

Nike a lucrat în ultima perioadă la un model de încălţăminte care să imite mişcarea naturală a tălpii desculţe atunci când aleargă. Nike Free este rezultatul cercetării companiei americane din ultima vreme, având o talpă flexibilă care se curbează potrivit mişcării piciorului atunci când atinge pământul. Partea superioară a pantofului este mai simplificată faţă de încălţămintea sport tradiţională.

Nike a obţinut în 2012  venituri de 24,1 mld. dolari (18,2 mld. euro), având peste 44.000 de angajaţi la nivel global. Brandul este evaluat la 10,7 miliarde de dolari (8,1 mld. euro), fiind cel mai valoros între mărcile de echipamente sport din lume. Adidas, unul dintre principalii concurenţi Nike, a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 14,4 mld. euro şi a raportat 46.306 angajaţi în toată lumea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO