Info

(P) Aparate care îţi uşurează viaţa în bucătărie: cum le alegi

(P) Aparate care îţi uşurează viaţa în bucătărie:...
22.06.2023, 18:17 57

În prezent, nu mai trebuie să pierzi timp preţios sau să oboseşti în bucătărie pentru a obţine preparate, gustări sau băuturi delicioase. În era tehnologiei, numeroase aparate schimba atât modul în care comunicăm sau lucrăm, cât şi modul în care gătim. Astfel, electrocasnicele pentru bucătărie din prezent sunt mai performante că niciodată şi îţi pot schimba viaţa în bine.

Descoperă câteva sfaturi utile pentru a alege cele mai bune aparate care îţi uşurează viaţa în bucătărie:

Aparatul de cafea

Aparatul de cafea îţi poate fi de un real folos în bucătărie. Îl poţi folosi pentru a prepara o mulţime de băuturi pe bază de cafea, fie pentru tine şi cei dragi, fie pentru invitaţii ce îţi calcă pragul. Mai mult, anumite aparate de cafea te pot ajuta să prepari şi alte băuturi calde, precum ceaiul sau ciocolată cu lapte.

Atunci când alegi un aparat de cafea, ţine cont de cât de des îl vei folosi şi pentru ce anume îl vei folosi. Dacă vrei doar să pregăteşti reţete simple de cafea, precum espresso sau cappuccino, atunci poţi optea pentru un espressor manual. În cazul în care vrei să prepari băuturi diverse, de la reţete de cafea precum mocha sau latte şi până la ceaiuri, alege un espressor automat, cu funcţiile de care ai nevoie.

De asemenea, trebuie să ştii că espressorul manual necesită ceva mai mult timp de preparare pentru o cafea, însă curăţarea şi întreţinerea lui sunt uşoare. Pe de altă parte, espressorul automat îţi va pregăti cafeaua cu minim de efort din partea ta, însă procesul de întreţinere şi curăţare îţi poate consuma ceva mai mult timp.

Robotul de bucătărie

Atunci când cumperi un robot de bucătărie, trebuie să ţii cont de ce şi cum obişnuieşti să găteşti. Practic, roboţii de bucătărie te pot ajuta să pregăteşti feluri de mâncare diverse într-un timp mult mai scurt. Spre exemplu, cu ajutorul unui astfel de aparat poţi să mărunţeşti, să tai, să feliezi sau să pasezi diverse ingrediente, de la fructe şi legume şi până la biscuiţi sau carne. Dacă îţi doreşti ajutor pentru astfel de activităţi, atunci poţi alege un robot de bucătărie clasic, cu funcţii de bază.

Există şi modele de roboţi de bucătărie pe care le poţi utiliza pentru reţete de prăjituri diverse, de la cozonaci şi până la torturi. Aceştia pot bate albuşurile spumă sau pot frământa aluatul de cozonac, astfel încât tu să scuteşti timp şi efort. În cazul în care pregăteşti astfel de reţete des, optează pentru un robot cu funcţii speciale, care să te ajute atunci când găteşti preparate complicate.

Multicooker-ul

Multicooker-ul poate fi un ajutor real în bucătăria ta, în special dacă nu îţi place să pierzi prea mult timp cu gătitul. Cu ajutorul unui multicooker poţi prepara o mulţime de feluri de mâncare diverse, de la supe şi ciorbe şi până la tocănite, carne şi legume la aburi sau iaurt. Un multicooker îţi va oferi o mulţime de funcţii de gătire, iar tot ce trebuie să faci este să pui ingredientele în vasul acestuia şi să selectezi programul de care ai nevoie. În plus, cu ajutorul unui multicooker, nu vei mai murdări oale şi tigăi, deoarece poţi amesteca ingredientele direct în vasul acestuia.

Un alt avantaj al acestui aparat este că reduce timpul necesar de gătire al multor preparate. Spre exemplu, orezul poate fi gata în 7-8 minute, iar cartofii şi carnea la aburi în 12-15 minute.

Atunci când alegi un multicooker, ţine cont de modurile de gătire pe care acesta le oferă, pentru a alege un aparat care să te ajute să găteşti reţetele preferate de tine şi cei dragi.

Timpul pe care îl petreci în bucătărie nu trebuie să fie o sursă de stres şi oboseală. Cu ajutorul electrocasnicelor potrivite te poţi bucura de mai mult timp liber pentru ceea ce îţi place, deoarece o bună parte din munca rămâne în sarcina lor. Alege-le în funcţie de stilul tău de viaţă pentru a avea cele mai bune rezultate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO