Info

(P) Cum a reuşit Lexus să impună un nou standard de excelenţă în segmentul premium Hybrid

(P) Cum a reuşit Lexus să impună un nou standard de...

Autor: Publicitate

09.09.2019, 08:00 6614

Considerate rarităţi până nu demult, maşinile Lexus încep să devine populare şi în rândul şoferilor români care îşi doresc o maşină premium, elegantă, fiabilă şi performantă. Lexus este singurul producător de pe piaţa premium cu o gama complet hibridă, motorizarea diesel fiind eliminata din portofoliul său. Românii nu au stat prea mult pe gânduri, drept dovadă 98% din maşinile Lexus vândute anul acesta au fost modele hibrid.

La nivel mondial Lexus îşi consolidează constant poziţia de lider în categoria maşinilor hibride de lux, cu peste 1.5 milioane de automobile Self-Charging Hybrid vândute până acum în întreaga lume. Totuşi, cum a ajuns o companie fondată în 1989 să se diferenţieze de producătorii consacraţi şi să se impună pe piaţa auto premium?

Pionierat în clasa premium cu tehnologia hibridă

Renumit pentru designul îndrăzneţ, fiabilitate, calitatea superioară şi tehnologia avansată, Lexus lansează primul model hibrid, RX 400h in 2005. Un model în care confortul unui sedan premium şi flexibilitatea unui SUV erau augmentate de performanţele sistemului Self-Charging Hybrid. Motorul 3.3 V6 combinat cu două motoare electrice reuşea să dezvolta o putere similară unui motor 4.0 V8.

Următoarele generaţii ale sistemului hibrid au văzut o serie continuă de inovaţii care au sporit performanţele. De la soluţii electromecanice până la sisteme de transmisie bazate pe inteligenţă artificială, inginerii Lexus au căutat mereu noi tehnologii pentru a eficientiza atât consumul şi gradul emisiilor de CO2, cât şi performanţa vehiculului.

Gama Self-Charging Hybrid

De la coupe-uri de lux, la compacte inteligente şi SUV-uri dinamice, modelele Lexus compun în prezent o gama completă si variată de hibride pe piaţa premium.

Performanţele rafinate ale sistemului Self-Chargind Hybrid, emisiile reduse de CO2, tehnologiile inovative şi sistemele avansate de siguranţă sunt doar o parte din ceea ce înseamnă experienţa Lexus.

Născută din dorinţa de a crea experienţe uimitoare, noua gamă demonstrează că cei de la Lexus ştiu să transforme funcţionalitatea în emoţie, fără compromisuri.

Descoperă un nou nivel al atenţiei la detalii.

Măiestria inginerilor Lexus este dublată de măiestria artizanilor Takumi. Prin rafinamentul şi eleganţa detaliilor lucrate manual aceştia reuşesc să ridice la rang de artă designul interior al habitaclului. În Japonia, rangul Takumi poate fi dobândit doar de cei mai dedicaţi dintre artizani, cei care sunt capabili să petreacă 60.000 de ore pentru a-şi rafina tehnica. Mai exact, asta înseamnă 8 ore pe zi, în 250 de zile pe an, timp de 30 de ani. Amprenta personală a zeci de maeştri Takumi însumată în sute de ani de experienţă este primul lucru care te întâmpină atunci când urci la bordul unui Lexus.

Omotenashi şi arta ospitalităţii

Omotenashi se traduce de obicei prin ospitalitate sau servicii politicoase. De fapt este mai mult de atât, este un concept vechi japonez care descrie abilitatea unei gazde de a anticipa şi împlini nevoile oaspeţilor chiar înainte ca aceştia să fie conştienţi de ele. Influenţa acestui concept poate fi observată în toate aspectele de business şi producţie, ospitalitatea dealerilor Lexus fiind recunoscută la nivel mondial.

Omotenashi joacă un rol important şi în designul îndrăzneţ al modelelor Lexus. Nevoile şoferilor sunt anticipate şi împlinite cu rafinament şi eleganţă. De exemplu, Lexus RX vine dotat cu un hayon inteligent. Atunci când cari genţi sau bagaje, nu mai ai nevoie să cauţi cheile sau să pui mâna pe butonul de deschidere deoarece hayonul poate fi deschis cu un simplu gest al mâinii făcut prin faţa emblemei. Alte exemple includ iluminarea mânerelor uşilor, geamurile electrice care coboară mai încet la final pentru a reduce zgomotul sau detaliile ornamentelor de lemn gravate cu laser, create în colaborare cu Yamaha.

Indiferent că este vorba de performanţa şi eficienţa sistemului hibrid, calitatea superioară a materialelor, tehnologia inovativă, designul îndrăzneţ, ospitalitatea dealerilor sau atenţia deosebită la detalii a artizanilor Takumi, Lexus ştie să ofere o experienţă cu totul unică şi captivantă si sa uimeasca simturile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO