Info

(P) Cum va contribui noua fabrică Knauf Insulation din România la strategia de sustenabilitate Pentru o lume mai bună

(P) Cum va contribui noua fabrică Knauf Insulation din...

Autor: Publicitate

12.05.2022, 08:00 376

Knauf Insulation, cel mai mare producător de soluţii de izolaţie din lume, este un promotor al sustenabilităţii, fapt pentru care îşi desfăşoară activitatea conform celor mai înalte standarde de responsabilitate ecologică. Astfel, compania îşi ia angajamentul de a contribui la un viitor mai bun prin strategia Pentru o lume mai bună, pe care o va implementa şi la viitoarea fabrică de vată minerală de sticlă din Târnăveni, judeţul Mureş.

La nivel mondial, Knauf Insulation a încheiat anul 2021 cu rezultate financiare notabile, înregistrând o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de euro. Cu peste 40 de ani de experienţă în industria de izolaţii, compania are în prezent circa 6000 de angajaţi în 40 de ţări şi 29 de unităţi de producţie în 15 ţări.

Knauf Insulation este o divizie a grupului Knauf, fondat în Germania în 1932 şi devenit unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din lume. În prezent, la nivel de grup sunt activi circa 40.000 de angajaţi în peste 90 de ţări şi peste 300 de fabrici în toată lumea. Afacerile grupului Knauf s-au ridicat la 12,5 miliarde de euro în anul 2021.

Prezent pe piaţa din România din 2008, Knauf Insulation este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa materialelor izolante, cu un portofoliu de produse complex, ce include vată minerală de sticlă, vată minerală bazaltică şi plăci din fibre de lemn (Heraklith), potrivit pentru toate tipurile de construcţii: izolaţii mansarde, termoizolare faţade, pereţi de compartimentare, acoperişuri plate şi multe altele.

Viziunea companiei este aceea de a genera schimbarea către soluţii de izolare pentru o lume mai bună, principii elaborate şi în strategia de sustenabilitate Pentru o lume mai bună. Soluţiile  Knauf Insulation, pentru izolarea corespunzătoare a pereţilor exteriori/interiori în proiecte rezidenţiale şi non-rezidenţiale, asigură protecţie la incendiu şi o termoizolare eficientă. dar mai ales durabilă.

Vata minerală cu tehnologia ECOSE® deţine certificarea Eurofins Indoor Air Comfort Gold pentru calitatea aerului din interior, oferă proprietăţi excelente de izolare termică, fonică şi protecţie la incendiu şi este fabricată din sticlă reciclată până la 80%.

Fabrica din Târnăveni, achiziţionată de Knauf Insulation în acest an, va trece printr-un proces amplu de modernizare, în urma căruia va beneficia de tehnologii de ultimă oră, ce vor permite producerea de vată minerală din sticlă cu tehnologia inovativă ECOSE®, asigurând o capacitate de producţie suplimentară pentru a răspunde cererii tot mai mari pentru soluţiile de izolare în regiune, din pieţele în continuă creştere din România, Europa de Est.

Angajamentul Knauf Insulation pentru un viitor mai sustenabil se reflectă şi în implicarea de peste un deceniu în acţiuni construite în jurul a trei piloni esenţiali: daune zero asupra mediului, prin reducerea consumului de energie şi a emisiilor de carbon, reciclarea deşeurilor de producţie, încorporând principiile economiei circulare, şi susţinerea de campanii constante pentru clădiri mai bune şi mai durabile. În ultimii zece ani, compania a reuşit reducerea cu 23% a consumului de energie, cu 67% a deşeurilor produse, având o scădere de 43% a emisiilor de combustibil.   

În calitate de producător de soluţii moderne de izolare, Knauf Insulation nu îşi asumă doar responsabilitatea contribuţiei pe care produsele companiei o aduc la eficienţa energetică, ci şi conservarea resurselor. Astfel, preocuparea Knauf Insulation este, de asemenea, să îmbunătăţească continuu procesele de producţie, pentru a minimiza cât mai mult amprenta asupra mediului.

Totodată, la nivel internaţional, compania este un partener de încredere şi pentru construirea clădirilor verzi, ce necesită certificări care implică evaluări standardizate şi sistematice a caracteristicilor în raport cu mediul. Soluţiile Knauf Insulation au fost folosite de-a lungul timpului în scheme de certificare precum BREEAM, LEED, HQE sau DGNB, care atestă statutul de clădire verde.

Knauf Insulation îşi propune să obţină performanţă, la cele mai înalte standarde de calitate, în fiecare punct de lucru pe care îl are, iar sustenabilitatea are un rol esenţial în misiunea companiei de a contribui la o lume mai bună.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO