Info

(P) Grenke România: Valoarea echipamentelor finanţate anul trecut a depăşit 23 milioane euro

Autor: Publicitate

11.03.2019, 09:00 539

Valoarea medie a unui contract încheiat de Grenke anul trecut pentru închirierea de echipamente s-a situat la 12.150 de euro, plus TVA.

Grenke România, subsidiara locală a companiei germane cu acelaşi nume, a finanţat anul trecut mai mult de o mie de companii locale pentru închirierea pe termen lung a diferite echipamente, majoritatea de IT, valoarea bunurilor finanţate ridicându-se la peste 23 de milioane de euro.

“În ultimii cinci ani, businessul Grenke România a crescut în medie cu 30% în fiecare an, valoarea bunurilor finanţate ajungând în 2018 la peste 23 mil. euro, în creştere cu 23%, comparativ cu 2017. Se observă o evoluţie la nivelul mentalităţii antreprenorilor şi managerilor români, care au un apetit mai mare pentru soluţii care le permit dezvoltarea afacerii în condiţii avantajoase precum chirie fixă, avans zero şi acces la echipamente de ultimă generaţie”, a declarat Liviu Bănulescu, directorul general al Grenke România.

Subsidiara locală a Grenke a fost înfiinţată în 2007, însă compania-mamă activează de peste 40 de ani şi este prezentă în 32 de ţări de pe 5 continente. În România Grenke are două birouri, în Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Serviciile Grenke se adresează persoanelor juridice - PFA-uri, IMM-uri şi întreprinderi mari - active pe piaţă de cel puţin un an care vor să se dezvolte sau să facă un “upgrade” al echipamentelor.

Închirierea le oferă companiilor posibilitatea de a avea acces la echipamente performante şi de a-şi proteja în acelaşi timp capitalul, în condiţiile în care nu blochează sume mari de bani, iar plata unei sume fixe pe durata contractului, între 18 şi 60 luni, le permite să-şi planifice cheltuielile, cu impact pozitiv în buget. “Capitalul este o resursă de care o companie ar trebui să poată dispune oricând doreşte să facă investiţii. Dacă o firmă nu doreşte blocarea banilor în achiziţii mari, cum este adesea cazul cu echipamentele, atunci apelează la noi. Soluţia noastră de închiriere nu necesită avans, iar managerul/antreprenorul are chirii constante, integral deductibile, simplificând planificarea financiară. Business-ul poate avea acces permanent la cea mai nouă tehnologie.”

Cum se obţine finanţarea? Compania îşi alege echipamentele dorite de la furnizor, Grenke încheie contractul de închiriere pe perioada aleasă şi achită furnizorului valoarea integrală a echipamentelor.

Procesul de obţinere a finanţării este complet digitalizat, răspunsul la cereri fiind oferit în maximum 24 de ore. “Transmiterea documentaţiei necesare evaluării aplicaţiei se realizează prin e-mail, iar gestionarea contractelor se poate face direct din portalul dedicat. Un rezultat al efortului nostru de simplificare a proceselor este şi implementarea contractului de o pagină din 2018”, a explicat Liviu Bănulescu.

Grenke oferă finanţări de minimum 500 de euro plus TVA, contract prin care se pot finanţa şi 2 sau 3 tipuri diferite de echipamente.

Anul trecut, valoarea medie a unui contract semnat de Grenke s-a situat la 12.150 de euro plus TVA. Care este costul? Spre exemplu, pentru o valoare de 10.000 de euro plus TVA a unor echipamente, pentru un contract pe 3 ani, o companie plăteşte lunar 320 de euro.

Majoritatea bunurilor finanţate de Grenke sunt echipamente de IT (60%), clienţii optând în general pentru laptopuri, echipamente de imprimare, PC-uri, servere şi reţelistică. Grenke finanţează însă şi achiziţia altor tipuri de echipamente, cum ar fi cele pentru industria HoReCa (dotări bucătarii restaurante, POS-uri etc), echipamente pentru service-uri auto, echipamente de curăţenie, mobilă de birou şi, nu în ultimul rând, echipamente industriale (rafturi industriale, motostivuitoare etc).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO