Info

(P) SUMMIT-ul industriei de health & fitness aduce la Bucureşti nume de marcă din mediul privat, invitaţi guvernamentali, teme de actualitate, oportunităţi de dezvoltare

(P) SUMMIT-ul industriei de health & fitness aduce la...

Autor: Publicitate

17.11.2023, 13:55 71

Dacă ţările UE ar soluţiona problema inactivităţii fizice, ar economisi aproape 8 miliarde de euro pe an!

30 de minute de exerciţii fizice, cinci zile pe săptămână, ar preveni 11,5 milioane de cazuri noi de boli netransmisibile până în anul 2050 şi ar economisi 8 miliarde de euro, doar în Uniunea Europeană!(OMS StepUp! Report 2023) Din păcate, România este unul dintre cele mai grave cazuri de sedentarism din Europa: mai mult de 6 din 10 români declară că nu fac niciodată exerciţii fizice. (Eurobarometru 525).

Summit-ul ROMANIA ACTIVE HEALTH & FITNESS BUSINESS se desfăşoară, anul acesta, într-o ediţie de excepţie, dedicată dezvoltării şi modelării viitorului industriei sănătăţii, activităţii fizice şi fitness-ului din România. Cei peste 440 de participanţi care s-au alăturat evenimentului, sunt prezenţi la un summit dinamic, care acoperă cele mai actuale teme în dezbareri conduse de experţi în domeniu şi care va fi un bun prilej pentru participanţi să se informeze, să creeze noi conexiuni şi să dobândească noi instrumente necesare dezvoltării afacerilor lor. Fiind singura Industrie care este forţată să treacă de la 5% la 19% TVA, necesitatea unui dialog activ cu autorităţile va fi, de asemenea, un subiect fierbinte la eveniment.

„România are nevoie de mai multă educaţie pentru sport şi mişcare! Este dovedit că exerciţiul fizic ajută la prevenirea şi tratarea celor mai frecvente boli cronice din lume, diabetul, afecţiunile cardiace şi obezitatea! Costurile creşterii stilului de viaţă sedentar în România vor fi uriaşe.

Clasarea României în topul celor mai sedentare ţări trebuie să fie un semnal de alarmă pentru naţiune. Comportamentul sedentar este un factor de risc principal pentru numeroase probleme de sănătate, cu implicaţii sporite ale costurilor.

Acest clasament are un impact major asupra sănătăţii populaţiei, dar în acelaşi timp pune o povară financiară substanţială asupra cheltuielilor de sănătate publică! Costurile din bugetul de sănătate legate de comportamentul sedentar în România se ridică la 119 milioane de euro anual! Aceste costuri acoperă tratamentele pentru afecţiuni cauzate direct sau exacerbate de inactivitatea fizică, precum şi costurile indirecte ale pierderii productivităţii şi absenteismului de la locul de muncă.

Este o necesitate şi o prioritate să investim în continuare în servicii de activitate fizică accesibile românilor. Până în prezent, reglementările privind reforma în domeniul sănătăţii în România au prioritizat importanţa prevenirii bolilor şi îmbunătăţirii calităţii vieţii pentru cetăţeni.

Este esenţial ca factorii de decizie să recunoască aceste beneficii pe termen lung şi să acorde prioritate iniţiativelor care încurajează activitatea fizică.

Sănătatea nu este doar un obiectiv individual, ci şi un motor pentru dezvoltarea economică. Prin promovarea unui stil de viaţă activ şi prin consolidarea industriei de health & fitness, contribuim la construirea unui viitor mai sănătos şi mai prosper pentru întreaga societate!

Anul acesta, RomaniaActive Health & Fitness Business Summit marchează o nouă etapă în evoluţia noastră colectivă către un stil de viaţă mai sănătos şi mai activ. Industria de health & fitness are nevoie să devină din ce în ce mai unită şi mai puternică, deoarece sportul este atât o investiţie în sănătate, cât şi în prosperitatea economică a societăţii româneşti!

Suntem mândri să aducem la summit-ul nostru nume sonore din mediul privat, lideri din sănătate, reprezentanţi ai industriei de health & fitness din românia şi invitaţi EuropeActive. 

Împreună, vom descoperi cum sportul nu este doar o investiţie în sănătate, ci şi în prosperitatea economică a societăţii", a declarat Kent Orrgren, Preşedinte RomaniaActive şi CEO World Class Romania Health & Fitness Network.

Summit-ul ROMÂNIA ACTIVE HEALTH & FITNESS BUSINESS se desfăşoară azi, 16 noiembrie la Nord Events Center în Bucureşti şi este moderat de cunoscutul jurnalist sportiv Costin Deşliu. Evenimentul aduce împreună lideri din industrie, reprezentanţi guvernamentali, antreprenori, profesionişti din mediul public şi cel privat şi invitaţi internaţionali, pentru a discuta şi dezvolta strategii menite să transforme industria şi să aducă un impact pozitiv puternic asupra întregii economii româneşti.

Panelurile de discuţie pun în prim plan tendinţe, inovaţii şi strategii ce pot susţine cu succes modelarea viitorului unei industrii aflate în plină ascensiune. Discursurile de deschidere au fost fi susţinute de Vicepreşedintele EuropeActive, Jana HAVRDOVA, CEO-ul EuropeActive, Andreas PAULSEN şi Preşedintele RomaniaActive, Kent ORRGREN.

Alături de fondatorul Regina Maria şi Enayati Medical City, Wargha ENAYATI, sunt dezbătute cele mai inovatoare moduri  în care industria de health & fitness poate să revoluţioneze sistemul de sănătate din România.

În continuare, se aduc în discuţie cele mai eficiente strategiile de creştere şi oportunităţi de investiţii în industrie, împreună cu Omer Tetik (CEO Banca Transilvania), Chintan Saruna (CEO Vectr Holdings, owner World Class Romania), Sotiris Chatzidakis (CEO al CEO Club Romania) şi Andrei Gemeneanu (Managing Partner Morphosis Capital şi owner Stayfit).

Reprezentanţi ai unor companii de top din industria de health & fitness vor veni cu informaţii de ultimă oră pentru creşterea afacerilor în industrie, iar panelul dedicat antreprenorilor locali de fitness va oferi un ghid practic pentru succes. Sunt prezenţi, de asemenea, lideri educaţionali din domeniu (Les Mills, MoveOn, Fitness Scandinavia, StayFit Academy, Lotus Sports) şi furnizori de top, printre care Matrix, Technogym şi UpFit.

Timp de o zi, pe 16 noiembrie, RomaniaActive Health & Fitness Business Summit devine epicentrul transformării, unde se vor contura direcţiile viitoare ale industriei şi se vor putea iniţia colaborări şi parteneriate de succces. Înscrierile la eveniment sunt deschise pe pagina oficială a asociaţiei patronale RomaniaActive. LINK informaţii, agendă şi înscrieri: https://romaniaactive.ro/2023-health-and-fitness-business-summit/.

 

Despre RomaniaActive

RomaniaActive este o Organizatie Patronală autonomă, fără caracter politic, bazată pe principiul liberei asocieri, ca persoană juridică de drept privat, nonprofit, înfiinţată în scopul apărării membrilor săi, potrivitprevederilor legale în vigoare, pactelor, tratatelor şi convenţiilor internaţionale la care România a aderat, precum şi propriului act constitutiv, independent de autorităţile publice, partidele politice şi sindicatele.

Asociaţia Patronală este înfiinţată şi funcţionează în baza Legii dialogului social nr. 62/2011.

Principiile care guvernează relaţia dintre membrii Patronatului şi pe care se bazează interesele comune sunt următoarele: solidaritatea, transparenţa, democraţia şi promovarea interesului economic.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi: www.romaniaactive.ro

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO