Info

„Romania Unfolds”, primul mini-serial documentar despre sustenabilitate lansat în România

„Romania Unfolds”, primul mini-serial documentar...

Autor: Ştefan Stan

01.10.2023, 11:15 522

„Romania Unfolds”, primul mini-serial documentar despre sustenabilitate lansat în România,urmăreşte poveşti din comunităţi autohtone, în care cheia rezolvării provocărilor locale are la bază o soluţie sustenabilă.

Fiecare episod al seriei de documentare surprinde în acelaşi timp şi progresul autohton prin: cercetare în profunzime, jurnalism de calitate şi imagini autentice care surprind o lume nouă, în plină transformare şi ascensiune. Documentarul îşi propune să demonstreze cum comunităţile pot deveni o forţă a binelui prin soluţii sustenabile şi acţiuni accesibile, cu un impact puternic. Puse în folosul comunităţii, devin adevărata moştenire pentru generaţiile viitoare. ‍

Seria debutează cu primul episod care dezbate tema: oraşe şi comunităţi durabile. Următoarele cinci episoade în lucru vor surprinde şi alte teme pliate pe Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Organizaţiei Naţiunile Unite: reducerea inegalităţilor sociale, producţie şi consum responsabile, inovaţie în industrie şi infrastructură şi apă curată. De altfel, conform Raportului Naţional Voluntar privind ODD-urile din 2023, România şi-a atins peste 62% din obiectivele stabilite pentru 2030. Cu toate acestea, Raportul Global privind Dezvoltarea Durabilă arată că România are şi ţinte unde regresează, precum acţiunea pentru climă, dar şi ţinte unde stagnează, precum educaţia de calitate, energia curată şi accesibilă, producţia şi consumul responsabile sau viaţa terestră.

Poveştile din primul episod ne arată perspectivele autentice ale locuitorilor din Târgu Lăpuş, primul oraş din ţară care are o rată a reciclării de 60%, depăşind nu doar rata de reciclare a deşeurilor municipale naţionale de 13%, ci şi media europeană de 49%, dar şi soluţii salvatoare, ale primei comunităţi din România de tip cooperatist, care furnizează energie din surse 100% regenerabile.

În completare, platforma „Romania Unfolds” oferă acces şi la conţinut editorial original, care funcţionează ca un hub principal pentru informaţii despre iniţiative, proiecte şi practici de succes din domeniul sustenabilităţii, implementate pe întreg teritoriul României.

Prin acest demers, Veolia contribuie la angajamentul luat de a deveni Campion al Transformării Ecologice mijlocind accesul la informaţia privind sustenabilitatea şi descoperirea de rezolvări durabile şi responsabile, capabile să medieze impactul provocărilor actuale, contribuind activ la creşterea valorii educaţionale în comunităţile în care activează. Romania Unfolds este o sursă de acces către soluţii pentru acţiuni cu impact decisiv şi favorabil asupra mediului înconjurător, dar şi o punte către legături viitoare între comunităţi, mediul academic, industrie şi autorităţi”, a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.

„Romania Unfolds” a adus împreună, până în acest moment, 30 de experţi în domeniul sustenabilităţii, producţiei video şi comunicării, care împărtăşesc o pasiune comună pentru crearea unui viitor mai bun pentru România, prin promovarea educaţiei, practicilor şi valorilor durabile. Cu aproximativ 100 de ore de material video înregistrat pe parcursul a 28 de zile, echipa a străbătut nu mai puţin de 3.500 de kilometri pentru a documenta şi filma primele episoade. Au avut ocazia să intervieveze 71 de persoane, colectând perspective unice pentru proiect, rezultatul final fiind un mini-serial documentar cuprinzător, în care apar nu mai puţin de 143 de persoane, fiecare contribuind la bogăţia şi profunzimea poveştii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO