Media & Advertising

Amenda de un milion de euro pentru fostul director al Vivendi

10.12.2004, 00:00 6



Jean Marie-Messier, fostul director general al grupului media Vivendi Universal, care a fost anchetat frauda, a fost amendat cu un milion de euro de catre institutia de reglementare a pietei financiare din Franta, informeaza Financial Times.



La un an dupa ce autoritatea de supervizare a pietei de capital din SUA (SEC) a demarat investigatiile asupra falimentului gigantului media, institutia franceza Autorite des Marches Financiers a incheiat unul dintre cele mai neplacute capitole din istroria companiilor franceze.



"Intre octombrie 2000 si aprilie 2002, in perioada in care dificultatile financiare ale grupului Vivendi Universal se intensificau cu fiecare achizitie noua, Messier a continuat sa publice in mod intentionat informatii incorecte si extrem de optimiste", a declarat AMF.



Messier, care a fost amendat cu un milion de dolari de catre SEC in decembrie 2003 si caruia i s-a ridicat dreptul de a mai profesa ca manager in urmatorii zece ani pe teritoriul SUA, va face recurs la aceasta decizie. De asemenea, AMF a amendat Vivendi Universal cu un milion de euro.



Messier a fost fortat sa demisioneze din functia de presedinte in iulie 2002, atunci cand membrii consiliului director au descoperit ca grupul se afla in pragul unei crize financiare determinata partial de recumpararile de actiuni realizate in secret, in valoare de miliarde de dolari, in scopul majorarii artificiale a pretului actiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO