Media & Advertising

Bătrânilor le place să citească ştiri negative despre tineri - studiu

Bătrânilor le place să citească ştiri negative despre tineri - studiu
01.09.2010, 12:25 41

Persoanelor cu vârste înaintate le place să citească ştirinegtive despre tineri pentru că le întăreşte respectul de sine,conform unui studiu germano-american, scrie Reuters.

"Bătrânii trăiesc într-o cultură centrată pe tineri. De aceea,citind ştiri negative despre tineri, care sunt văzuţi cu un statutsocial mai ridicat, ei îşi întăresc respectul de sine", spuneSilvia Knobloch-Westerwick, de la universitatea de stat din Ohio.Alături de Matthias Hastall, de la Zeppelin University, din oraşulgerman Friedrichshafen, ea a studiat 276 de adulţi germani, dincare 178 cu vârste între 18 şi 30 de ani, iar restul între 55 şi 60de ani.

Adulţilor li s-a spus că vor studia o nouă versiune a uneireviste online. Li s-a dat un timp limitat pentru a citi fie oversiune pozitivă fie pe cea negativă a celor 10 articole selectatedinainte. Fiecare articole era însoţit de o poză a unui membru dincele două grupuri. Cercetătorii au aflat că bătrânii au preferat săcitească ştirile negative însoţite de poze cu tineri, şi în cea maimare parte au ignorat ştirile de orice fel însoţite de poze cubătrâni. Tinerii au preferat să citească ştiri pzoitive despretineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO