Media & Advertising

Cum sună adevăratul King's Speech - ascultă aici înregistrarea

Cum sună adevăratul King's Speech - ascultă aici înregistrarea

Autor: Gândul

28.02.2011, 12:49 28

"Discursul Regelui" (King's Speech) este marele câştigător alPremiilor Oscar de anul acesta: cel mai bun film, cel mai bunactor, cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu. Filmul prezintăpovestea Regelui George al VI-lea al Marii Britanii, care a domnitîntre 1937 şi 1952, şi pune accent pe problemele sale de vorbire,scrie Gândul.

  • "În acest moment foarte important, poate momentul decisiv alistoriei noastre, trimit în fiecare casă a poporului meu, atâtcelor de acasă, cât şi celor de peste mări, următorul mesaj, cuaceeaşi tărie ca şi când m-aş afla în casa fiecăruia dintre voi şiv-aş vorbi personal.
  • Pentru a două oară în viaţa multora dintre noi, suntem înrăzboi. De fiecare dată, am încercat să găsim o cale paşnică de arezolva conflictele dintre noi şi cei care sunt acum duşmaniinoştri. Dar a fost în zadar".

Aşa îşi începe George al VI-lea discursul rostit pe 3 septembrie1939, de la Palatul Buckingham, care reprezintă declaraţia deintrare a Marii Britanii în cel de-al Doilea Război Mondial.Speech-ul a transmis în direct de BBC şi a fost înregistrat pediscuri de vinil pentru britanicii aflaţi foarte departe de Anglia,care recepţionau cu dificultate mesajul prin undele radio. Citiţimai mult despre adevăratul discurs al Regelui George al VI-lea pewww.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO