Media & Advertising

Le Monde pregateste restructurarea

12.11.2004, 00:00 6



Sindicatele de la cotidianul francez Le Monde au reunit salariatii grupului in cadrul adunarii generale a actionarilor, inainte sa fie facut public planul de reconstructie, prevazuta pentru 15 noiembrie anul viitor, informeaza Le Figaro.



Conform sindicatului, bugetul revazut pentru 2004, evaluat de catre cabinetul de consultanta Secafi Alpha, prevede un deficit de 9,9 milioane de euro. "Rezultatul operational al societatii care editeaza Le Monde ar fi trebuit sa fie de 3,7 milioane de euro, la care trebuie adaugati 7,3 milioane de euro din costuri financiare si 4,5 milioane de euro, pierderi excaptionale", au explicat reprezentantii sindicatelor. Asadar, deficitul cotidianului ramane constant. Le Monde 2 si-a vazut deficitul cresand de la 3,8 la 5,7 milioane de euro pentru 2004, inainte sa-si schimbe data aparitiei.



Aproximativ 70 de salariati au fost prezenti la aceasta adunare generala care le-au cerut reprezentantilor lor din consiliul de conducere al societatii sa ceara conducerii informatii suplimentare despre viitorul plan de restructurare. Ei doresc sa stie, in special, care va fi schema de organizare a societatii si care va fi contributia conducerii la efortul de reducere a costurilor salariale.



Negocierile dintre sindicate si conducere se deruleaza pe parcursul acestei saptamani si vizeaza, in mod deosebit, plecarea a 90 de salariati, dintre care 35 de jurnalisti. Conducerea societatii a acceptat principiul voluntariatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO