Media & Advertising

Luni dimineata vom afla verdictul etapei. De la compania de rating

08.08.2003, 00:00 9



"Transferul" echipei de la Pro Sport la Gazeta Sporturilor a avut implicatii nu doar pe piata presei scrise, ci si pe piata de televiziune.



Procesul Etapei, de la Pro TV, isi schimba duminica prezentatorul: Florin Calinescu in locul lui Ovidiu Ioanitoaia. Fosta gazda ramane insa in competitia pentru rating o data ce va incepe duminica, pe Antena 1, o noua emisiune de fotbal: Recursul etapei.sleadenedt



Actorul si omul de televiziune Florin Calinescu revine la Pro TV dupa o absenta de aproximativ doi ani, timp in care si-a exersat talentul managerial la postul de televiziune Tele 7abc.



Zvonurile privind reintoarcerea sa la Pro TV au circulat de ceva vreme, insa nu era foarte sigur in ce formula se va petrece acest lucru.



“Nu imi doresc sa fiu un Hagi. Nu vreau sa calific nationala. Mai degraba as fi in stare sa-mi dau, cu gratie si candoare, autogol dupa autogol. Ma inchipui un fel de Rica Raducanu si ma voi pune in pielea si imaginatia telespectatorului microbist. Studioul <Procesul Etapei> nu va fi sala de ceai dansant, cum nu va fi nici un loc al scandalului, de care ne-am saturat cu totii. Raportul dintre analiza si bascalie va fi atent dozat de catre mine si echipa de productie,” a declarat Calinescu.



El a adaugat ca rolul sau nu va fi decat acela de gazda, restul urmand a fi facut de echipa din spatele sau.



“Voi avea invitati de peste tot,” a mai spus Calinescu. Echipa care va sta in spatele emisiunii nu va cauta cu precadere ziaristi din presa scrisa, chiar daca vor fi, cu siguranta, si astfel de invitati, a completat Costi Mocanu, director al departamentului de stiri sportive al Pro TV. “Nu avem nevoie sa colaboram cu nimeni. Desigur ca oricine poate contribui la emisiune, dar nu ne-am propus un invitat permanent,” a spus Mocanu.



El a adaugat ca noua formula a emisiunii este “mult mai evoluata,” iar faptul ca Florin Calinescu a plecat dupa care a revenit la Pro TV nu reprezinta un dezavantaj pentru emisiune.



“Florin Calinescu este un mare microbist, un mare cunoscator de fotbal,” a spus el.



La randul sau, Ovidiu Ioanitoaia, directorul de la Gazeta Sporturilor, transferat acum la Antena 1, a spus ca a avut intotdeauna “o parere buna despre omul de televiziune Florin Calinescu.” “Sa vedem insa cum va evolua in aceasta formula. In cei opt ani de existenta, Procesul Etapei a inregistrat, in aceasta primavara, cea mai mare audienta. Sunt constient ca nu ne va fi usor sa o pastram, pentru ca acolo aveam aceeasi echipa pe care am format-o, iar aici va trebui sa o luam de la zero,” a mai spus Ioanitoaia.



Cat priveste formatul noii sale emisiuni Recursul etapei, Ioanitoaia a spus ca va pastra, in mare, formatul vechii emisiuni de la Pro TV, cu unele surprize.



“Sunt surprize pe care le vom dezvalui la momentul oportun. Acum este lupta si e bine ca este asa,” a spus el.



Ioanitoaia va fi gazda emisiunii, secondat, din cand in cand, de o persoana din redactia Gazetei Sporturilor.



Ambele emisiuni sportive vor avea aceeasi ora de difuzare, 23.00, incepand din aceasta duminica.



“Vrem sa fie o emisiune care sa-l aseze in prim plan pe suporter si nu pe membrul galeriei. Emisiunea se asemana cu spotul de la berea Golden Brau, in care niste baieti fac tot felul de glume, dar nu sunt violenti,” a adaugat si Costi Mocanu.



In urma cu aproximativ doua luni, intreaga echipa editoriala de la Pro Sport a demisionat, transferandu-se apoi la Gazeta Sporturilor.



Cotidianul Pro Sport a fost cumparat la sfarsitul anului trecut de trustul elvetian Ringier (editor al publicatiilor Capital, Libertatea, Unica, TV Mania, TV Satelit, Bravo si Lumea femeilor) de la trustul Media Pro.



Ambele publicatii au recurs, intre timp, la retusuri de imagine. In timp ce Pro Sport a iesit pe piata cu un pret mai mic, dar in format full color, Gazeta Sporturilor si-a schimbat radical formatul, optand pentru stilul italian.



Tot ca pe un exercitiu de imagine, Pro Sport l-a numit in functia de director onorific pe Cristian topescu, nume cu rezonanta in lumea sportului. Pro Sport nu a numit deocamdata un redactor-sef si nici nu a definitivat o colaborare cu vreo televiziune. Este foarte posibila insa o colaborare cu Pro TV, dupa cum a lasat sa se inteleaga Costi Mocanu. claudia.covaci@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO