Media & Advertising

Netflix intenţionează să împrumute circa 1 miliard de dolari pentru noi producţii, după ce compania de streaming şi-a dublat estimăriile privind numărul noilor clienţi

Netflix intenţionează să împrumute circa 1 miliard de...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

22.04.2020, 17:52 274

Netflix a anunţat, miercuri, că intenţionează să împrumute circa 1 miliard de dolari, la o zi după ce compania de streaming şi-a dublat estimări privind numărul noilor clienţi, anunţă Reuters. 

Compania intenţionează să finanţeze producţii originale, să cumpere conţinut şi pentru alte posibile achiziţii, într-un moment în care studiourile majore din SUA opresc producţia şi întârzie lansările de filme, din cauza blocajelor cauzate de coronavirus.

Cele mai multe programe pentru 2020 şi o mare parte din cele pentru 2021 au fost deja filmate şi se află în post-producţie, a declarat, marţi, directorul de conţinut Ted Sarandos, adăugând că compania lucra la peste 200 de astfel de proiecte.

Piaţa a devenit mai competitivă odată cu debutul Disney + al lui Walt Disney Co şi cu alţi noi rivali. Acest lucru a determoinat Netflix să-şi extindă agresiv conţinutul şi să caute creşteri peste hotare.

Compania, care are o datorii de aproximativ 15 miliarde de dolari, a strâns ultima dată 2 miliarde de dolari în octombrie 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO